REUTERS

Окупанти на Донбасі продовжують застосовувати важку артилерію, внаслідок обстрілів з початку доби поранено одного українського бійця.

Читайте такожЕкс-розвідник заявив про понад 120 тисяч військових РФ на Донбасі і прогнозує подальше загострення

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник.

Відео дня

"Від початку вже цієї доби станом на 12.00 зафіксовано чотири ворожі вогневі провокації. Як свідчать дані штабу операції, ворог продовжує застосовувати артилерію 122-го калібру", - зазначив Мотузяник.

За його словами, сьогодні вранці в районі Водяного і Лебединського російсько-окупаційні війська здійснили два потужні вогневі нальоти на позиції Об’єднаних сил із застосуванням артилерійських систем калібру 122 мм.

«О 07.20 в районі Водяного противник витратив 65 снарядів та здійснив 28 пострілів з танків, а біля Лебединського випустив у бік тамтешніх українських позицій 53 снаряди 122 калібру», - повідомив речник.

Окрім того, за інформацією Мотузяника, ворожі постріли фіксувалися цієї ночі біля Широкиного та Красногорівки, де окупант вів вогонь з кулеметів великих калібрів.

«Внаслідок ворожого артилерійського вогню сьогодні один військовослужбовець зазнав бойового травмування і наразі отримує медичну допомогу», - додав речник.

Як повідомляв УНІАН, минулої доби на Донбасі окупанти 28 разів порушили режим припинення вогню, двоє українських бійців загинули, 12 постраждали.