В Міністерстві закордонних справ України висловили рішучий протест у зв'язку з поїздкою депутата Державної думи Російської Федерації Олексія Журавльова на Донбас.

Про це йдеться в переданому УНІАН коментарі МЗС України у зв’язку із незаконним перебуванням російського депутата на тимчасово окупованій території в Луганській області.

Читайте такожЧерез обстріли на Донбасі дітей зі школи евакуйовували до бомбосховища

Відео дня

"Висловлюємо рішучий протест у зв’язку із незаконною поїздкою представника законодавчого органу РФ на тимчасово окуповану територію України в Луганській області, яка відбулася з порушенням встановленого порядку перетину державного кордону України", - наголошується в повідомленні.

У цьому зв'язку в МЗС заявляють, що вважають цю поїздку "грубим порушенням російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності України".

Водночас зазначається, що відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 21 червня 2018 року «Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», введеного в дію указом президента України №176/2018 від 21 червня 2018 року, до Журавльова вже застосовано обмежувальний захід у вигляді безстрокової заборони в’їзду на територію України.

Також сказано, що МЗС спільно із правоохоронними органами України перевіряє інформацію, чи не перебувала зазначена особа на ділянці розведення сил та засобів у районі н.п. Золоте Луганської області.

Разом з тим, українська сторона вже звернулася до російської сторони щодо підтвердження факту здійснення згаданої поїздки та надання роз’яснень стосовно мети перебування депутата Держдуми РФ на тимчасово непідконтрольній уряду України території.

"МЗС України закликає російську сторону припинити порушувати українське законодавство та нагадує, що поїздки офіційних осіб РФ можуть здійснюватися за згодою української сторони та через відкриті пункти пропуску на українсько-російському державному кордоні", - додали у зовнішньополітичному відомстві.