Данілов заявляє, що українська влада має намір створити якомога більше гуманітарних коридорів / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявляє, що українська влада має намір створити якомога більше гуманітарних коридорів для пересування українців з окупованих територій Донбасу на вільні території України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Данілов повідомив на засіданні Національної платформи «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію».

Читайте такожРНБО має намір змінити Стратегію кіберзахисту України

Відео дня

За його словами, президент України Володимир Зеленський і українське керівництво розглядають розведення сил і засобів на лінії розмежування як «створення гуманітарних коридорів».

«Наше завдання доволі просте - закінчити цю війну. При цьому, ми чітко розуміємо, що війна відбувається на теренах України, і ніхто національними інтересами не буде нехтувати, а ми тільки будемо їх відстоювати», - запевнив Данілов.

Водночас, він зазначив, що тим українцям, які опинилися в російській окупації на сході України, необхідно «дати можливість перетинати лінію зіткнення, а насправді - це лінія фронту, в людський спосіб».

«Сьогодні не існує жодного коридору автомобільного зв'язку з територією окупованої Луганської області. Є обмеження на території Донецької області. Наше завдання - зробити якомога більше таких гуманітарних коридорів для того, щоби громадяни України могли спокійно пересуватися своєю країною», - підсумував Данілов.