Військові маневри по протидесантної оборони узбережжя Азовського моря відбувалися на одному з полігонів бойової підготовки / ОНС

Українські військові на одному з полігонів бойової підготовки поблизу Маріуполя провели військові маневри з протидесантної оборони узбережжя Азовського моря.

Про це повідомляє прес-цент штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

«Військові маневри з протидесантної оборони узбережжя Азовського моря відбувались на одному з полігонів бойової підготовки поблизу Маріуполя», - йдеться в повідомленні.

Відео дня
ООС

Читайте такожБойовики зазнали масштабних втрат на Донбасі

Крім того, в штабі описали легенду військових навчань: «першими ворожий загін кораблів зустріли гармаші. Щільним вогнем з гаубиць «Мста – Б» та самохідних артилерійських установок «Гіацинт» артилерійські розрахунки знищили флагман та кораблі охорони».

Крім того, під прикриттям бронетранспортерів і бойових машин піхоти, зведена рота морської піхоти зайняла оборону вздовж берегової смуги і, застосовуючи ручні гранатомети та стрілецьку зброю, не дала силам десанту висадитися на узбережжя.

«Вже майже на виході з територіальних вод України, ворожі кораблі, що вціліли під час обстрілу, наздогнала та знищила корабельно-катерна група Об’єднаних сил. До її складу увійшли малі броньовані артилерійські катери «Кременчук» та «Лубни» Військово-морських сил, а також два катери Морської охорони Маріупольського прикордонного загону», - додали у штабі ООС.

ООС

У ході тренувань, українські військові вкотре довели, що підрозділи Об'єднаних сил готові не тільки швидко відреагувати на спроби противника висадити десант, але й знищити його на підходах до берега.