Сили ООС змусили окупантів припинити обстріли / фото УНІАН

13 квітня збройні формування Російської Федерації, вкотре порушуючи взяті на себе зобов’язання з дотримання режиму припинення вогню, сім разів обстріляли позиції Об’єднаних сил.

Як повідомляє прес-центр штабу ООС, впродовж доби російські окупанти відкривали вогонь із мінометів калібру 82 мм, які за Мінськими домовленостями мають зберігатися в районах відведення, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. «Для припинення ворожих обстрілів українські захисники успішно застосували чергові вогневі засоби та зберегли контроль над ситуацією в регіоні», – йдеться у повідомленні.

Читайте такожЗСУ "дали рішучу відповідь" на обстріли російських окупантів, їхні втрати уточнюються – штаб

Відео дня

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти шість разів відкривали вогонь по підрозділах Об’єднаних сил. По оборонцях Широкиного бойовики з напрямку населеного пункту Саханка випустили шість мін калібру 82 мм.

Позиції Об’єднаних сил біля Пісків російські сили з напрямку населеного пункту Веселе обстріляли з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Проти українських захисників поруч з Павлополем, Красногорівкою і Тарамчуком окупанти застосували станкові протитанкові гранатомети і кулемети великого калібру.

В районі Опитного українські військові зафіксували обстріл з великокаліберних кулеметів.

«Підрозділи Об’єднаних сил невідкладно реагували на ворожі збройні провокації та прицільним вогнем по позиціях противника змушували його відмовитись від продовження обстрілів», – зазначають у штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" збройні формування Російської Федерації з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил поруч з селом Кримське.

Втрат серед українських військовослужбовців внаслідок ворожих обстрілів 13 квітня не було.

«Минулої доби наші захисники, утримуючи оборону, діяли рішуче та дали ворожим підрозділам гідну відсіч. Будь-які злочинні спроби збройних формувань РФ загострити ситуацію в районі операції й надалі будуть оперативно та жорстко припинятися підрозділами зі складу Об’єднаних сил за допомогою наявних вогневих засобів. За попередніми даними розвідки, 13 квітня українські військовослужбовці відправили на лікування з пораненнями різного ступеня важкості щонайменше двох російських найманців», – повідомили у прес-центрі.

Від початку поточної доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупаційні війська уже двічі порушили режим припинення вогню. Окупанти зі станкових протитанкових гранатометів обстріляли українські позиції біля Авдіївки, а з кулеметів великого калібру – поруч з Красногорівкою. У відповідь українські воїни застосували чергові вогневі засоби, внаслідок чого ворожі провокації припинилися. Втрат серед захисників України немає.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

«Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою», – додали у штабі