смм обсе / youtube.com

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час круглого столу "Україна в пріоритетах головування Німеччини в ОБСЄ в 2016 році", організованого Фондом Конрада Аденауера та Українським незалежним центром політичних досліджень.

"Мандат спеціальної моніторингової місії ОБСЄ потрібно оновити 26 березня, і ми підтримаємо продовження цього мандата", - заявив Биндзайль.

У цьому зв'язку він підкреслив, що СММ повинна отримати можливість доступу до всієї території на Донбасі для здійснення своїх обов'язків.

Відео дня

Читайте такожНапад бойовиків на СММ ОБСЄ був добре скоординованим, це прямий виклик мандату місії - Хуг

Як повідомляв УНІАН, 12 березня 2015 року Постійна рада ОБСЄ вирішила продовжити мандат спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні до 31 березня 2016 року.

Місія неодноразово заявляла, що вона не проводить розслідування, а звітує про факти; і не доставляє гуманітарну допомогу, а сприяє її доставки. У місії зазначають, що зупинити обстріли на Донбасі мають сторони воєнного конфлікту, а не спостерігачі ОБСЄ.

Читайте такожМісія України при ОБСЄ розчарована небажанням РФ погодитися на розширення мандату спостерігачів на всі ділянки кордону

СММ ОБСЄ складається з неозброєних цивільних спостерігачів, а також міжнародних працівників з країн-учасниць ОБСЄ, їм допомагають працівники з України.

Команди спостерігачів працюють позмінно, щоб забезпечити присутність на місцях 24 години на добу, сім днів на тиждень.

Головний офіс місії розташований в Києві; спостерігачі працюють у Дніпропетровську, Донецьку, Івано-Франківську, Києві, Луганську, Львові, Одесі, Харкові, Херсоні та Чернівцях.

Читайте такожМісія ОБСЄ відкрила патрульну базу в Станиці Луганській