Иллюстрация REUTERS

За минулу добу, 2 вересня, незаконні збройні формування 26 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Читайте такожУ полоні бойовиків на Донбасі знаходяться 144 українці – Тандіт

«Наприкінці минулої доби у районі проведення АТО противник збільшив обстріли українських позицій. Після 18 години бойовики активізували вогневі провокації з використанням стрілецької зброї як на Донецькому, так і на Приморському напрямках», - йдеться у повідомленні. 

Зокрема, у районі Авдіївської промзони бойовики 4 рази обстрілювали опорні пункти військових зі стрілецької зброї та гранатомету. Також увечері та вночі під ворожим вогнем двічі опинялись укріплення на підступах до Зайцевого та Кам’янки і тричі – поблизу Майорська.

За даними штабу АТО, на Приморському напрямку бойовики 4 рази з гранатомету, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї обстріляли опорні пункти військових біля Водяного. Крім того, факти застосування бойовиками стрілецької зброї зафіксовані на околицях Талаківки і Гнутового. А в районі Широкиного двічі бив великокаліберний кулемет. 

На Луганському напрямку було відносно спокійно, проте і тут близько 20 години поблизу Новозванівки бойовики застосовували гранатомет, додають у штабі АТО. 

Більшість вогневих провокацій здійснювались зі стрілецької зброї і були не довготривалі. Втрат серед українських військових немає.