Українські артилеристи-реактивники із 92-ої механізованої бригади нині працюють на межі Харківщини із Луганщиною фактично цілодобово. Як йдеться в сюжеті ТСН, вони чатують - годинами,  щоб за командою розвідки мерщій здійснити залп, а далі ще швидше полишити вогневу позицію. 

Бійці розповідають, що, ймовірно, Росія посилено перекидає резерви на цей напрямок, тож нашим захисникам доводиться працювати вдень та вночі через постійні атаки окупантів. 

Також реактивники підтримують вогневою міццю своїх побратимів-піхотинців, що йдуть вперед. "Хлопців треба підтримувати вогнем, коли наступають чи обороняються... Коли у нас контрнаступ, то, звичайно, ми прикриваємо їх в наступі. Закидуємо далі, як кажуть, за шкірку їм", - кажуть артилеристи.

Бійці розповідають, що росіяни намагаються бити у відповідь на їхній вогонь, тож доводиться оперативно передислоковуватись.

Також на цьому напрямку у небі з’явилась загроза для нашої артилерії - дуже багато ударних російських дронів "Ланцет". 

Ситуація на фронті станом на 22.01.2023

За добу українські воїни відбили ворожі атаки в районі 10 населених пунктів на Донбасі. Зокрема, відбито чергову зухвалу атаку ворога на Бахмут.

В Інституті вивчення війни 22 січня зазначили, що сам по собі Бахмут не має ані оперативного, ані стратегічного значення, його оборона - стратегічно обґрунтована операція.

Також Генштаб ЗСУ заявив, що за добу противник завдав 1 ракетного та 27 авіаударів по території України.

Крім того, Сили оборони показали пряме влучання з артилерії по казармі з російськими окупантами на Бахмутському напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: