Окупанти можуть оточити Авдіївку / колаж УНІАН, зображення DeepStateMapLive, скриншот з відео

10 жовтня російські окупанти почали масований наступ у районі Авдіївки з кількох напрямків. Ворог одночасно наступав з півночі та півдня, намагаючись відрізати Авдіївський виступ та оточити місто значною кількістю техніки. Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що у ворога все ж є шанси оточити місто, перерізати всі артерії та замкнути Авдіївський виступ.

"Скажу зараз дуже непопулярну річ, але немає жодної оборони, яку неможливо прорвати. Немає жодної фортифікації, яку не можна зруйнувати. Отже все залежить від того ресурсу, який буде тут сконцентрований. І навіть найкращий укріпрайон, навіть найкращу оборону, її завжди можна також прорвати", – наголосив експерт в ефірі телемарафону. 

За словами Коваленка, все залежатиме від того, скільки сил росіяни будуть готові сконцентрувати на цьому напрямку. "В залежності від того, скільки буде сконцентровано артилерії, в якій кількості буде працювати авіація, скільки будуть ладні втрачати людського ресурсу в російському командуванні", – зауважив він.

Оточення Авдіївки - що треба знати 

Російські окупанти продовжують наступати з метою оточення Авдіївки Донецької області. Аналітики американського Інститут вивчення війни (ISW) констатують, що наразі загарбникам навряд чи вдасться досягти вирішального прориву чи оточити Авдіївку. Водночас аналітики попереджають, що росіяни можуть скоригувати тактику і поновити спроби оточити місто. 

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко пояснював, що військової мети у захопленні Авдіївки для росіян немає. Передусім спробами зробити це ворог намагається відтягнути українські сили з інших напрямків, а також продемонструвати свою силу.

Вас також можуть зацікавити новини: