Олексій Гетьман оцінив, який вплив може мати потенційний відхід ЗСУ з Авдіївки / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Можливий відхід українських військ з Авдіївки Донецької області не матиме впливу на хід бойових дій на східному фронті. Таку думку висловив майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

"Росіяни поновили наступальні дії на Авдіївку, і це більш політична ціль, ніж тактична. В Інституті вивчення війни (ISW) аналітики вважають, якщо ЗСУ доведеться вийти з Авдіївки, то це не вплине суттєво на перебіг подій на війні, на Східний фронт. Авдіївка – це плацдарм для можливого наступу на Донецьк", – пояснив він в ефірі "Еспресо".

Експерт наголосив, що з Авдіївки українські захисники можуть контролювати весь окупований Донецьк. Він зауважив, що протягом всього часу окупації обласного центру росіяни так і не змогли побудувати там "нічого суттєво військового".

Відео дня

"Ми не бомбили Донецьк усі 8 років, як кажуть росіяни. Але ворог не міг там побудувати нічого суттєво військового, тому що перебував під нашим вогневим контролем. Як з Бахмутом, так і з Авдіївкою, якщо нам доведеться відійти, то суттєво нічого не зміниться. Це буде тактична поразка, тактичний відхід, але стратегічно нічого не змінить", – резюмував Гетьман. 

Ситуація в районі Авдіївки: останні новини

Росіяни вже кілька тижнів поспіль посилено штурмують Авдіївку Донецької області. Ворог намагається захопити місто і не жаліє для цього ані техніки, ані живої сили. Окупант Святослав Голіков, який за сумісництвом є інструктором російських підрозділів "Шторм-Z", заявив, що ці загони під Авдіївкою "сточують під нуль". 

Водночас військовий експерт Олексій Мельник стверджує, що ситуація в районі Авдіївки доволі критична. Проте робити певні висновки – як оптимістичні, так і песимістичні – поки зарано. 

Вас також можуть зацікавити новини: