Українські сили досягли стратегічного успіху в Бахмуті / фото ua.depositphotos.com

Українські військові змусили росіян покласти безліч своїх солдатів та відправити на знищення величезну кількість техніки на Бахмутському напрямку. Це стратегічний успіх, вважає британський генерал Річард Ширрефф,

"Наразі українці, можливо, здобули стратегічний успіх, змусивши росіян витратити величезну кількість живої сили та техніки, що, ймовірно, стане, якщо вони візьмуть його, пірровою перемогою (перемога, яка дістається надто високою ціною – УНІАН)", – сказав колишній заступник верховного головнокомандувача об'єднаних сил НАТО в Європі (2011-2014) в ефірі BBC Radio.

Ширрефф також закликав прискорити постачання зброї до України.

Відео дня

"Якби вони мали те, що їм потрібно, кілька місяців тому, ми, мабуть, не були б там, де ми зараз. Таким чином, необхідно прискорити постачання, інтеграцію, логістичну підтримку, навчання та все інше, що необхідно зробити, щоб надати українцям необхідні для роботи інструменти". - сказав він.

Ситуація в Бахмуті - що потрібно знати

Бої за Бахмут на Донеччині розпочалися у травні 2022 року. Героїчна оборона міста триває довгі місяці. Росія концентрує чималі ресурси для захоплення міста, його околиці встелені трупами російських військових, зокрема, найманців ПВК "Вагнера". За оцінкою, яку озвучував міністр оборони України Олексій Резніков, ворог щодня втрачає близько 500 військових.

Секретар РНБО Олексій Данілов 3 березня оцінював ситуацію в місті як "важку" та наголошував, що Україна знає, як діяти. Того ж дня стало відомо, що підрозділ аеророзвідки, що тримав оборону міста 110 днів, отримав наказ про вихід з Бахмута на нові позиції. 

Раніше в Офісі президента заявляли, що за потреби українські сили можуть відійти з Бахмута. У новому звіті американський Інститут вивчення війни припускає, що українські війська, ймовірно, створюють умови для контрольованого виходу.

Британська розвідка інформує, що росіяни атакують Бахмут з трьох сторін і за останні 36 годин підірвали два ключові мости, зокрема, той, від якого залежить постачання української армії.

Вас також можуть зацікавити новини: