Сирський розповів про бої в Бахмуті / фото Мубариз Асланов, агентство Report.az і Баку.TV

Російські окупанти кидають у бої під Бахмутом найбільш боєздатні підрозділи, в тому числі найманців ПВК "Вагнера". Актуальність оборони міста-фортеці тільки зростає.

"Кожен день оборони міста дозволяє нам виграти час для підготовки резервів і підготуватися до майбутніх наступальних операцій. Водночас у боях за цю фортецю ворог втрачає найбільш підготовлену та боєздатну частину свого війська-штурмові загони Вагнера", - заявив командувач Сухопутними військами генерал-полковника Олександр Сирський.

При цьому він зазначив, що заяви Євгена Пригожина підтверджують, що у росіян будуть розв'язані руки для застосування армійських і десантних частин на бойовій техніці після захоплення Бахмута. За його словами, на Бахмутському напрямку росіяни використовують найбільш боєздатні підрозділи, але вони несу значні втрати.

Відео дня

"Це ще раз доводить дуже важливу роль Бахмута в загальній системі оборони нашого угруповання. Тисячі ворогів, загиблих при штурмі міста-тому яскраве підтвердження. Пишаюся мужністю і героїзмом наших воїнів, які своєю стійкістю зривають плани агресора", - підсумував військовий.

Бої за Бахмут - що відомо

6 березня в ході засідання Ставки головнокомандувача було прийнято рішення продовжть оборону Бахмута, який постійно штурмують російські окупанти

Водночас генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що росіяни найближчими днями можуть захопити Бахмут. У свою чергу в ЗСУ запевнили, що утримують місто-фортецю і навіть відновили стратегічно важливий міст.

Аналітики Американського Інституту вивчення війни відзначають, що наступ армії РФ на сході України досягне кульмінації, якщо окупантам вдасться зайняти Бахмут.

Вас також можуть зацікавити новини: