Сергій Грабський пояснив, чому важливо завдавати ударів по території РФ / фото УНІАН

Завдання ударів по обʼєктах критичної та енергетичної інфраструктури є надзвичайно важливим елементом боротьби з російською агресією. Про це заявив військовий експерт, учасник миротворчих місій, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський.

"Україна має наносити удари по об'єктах критичної та енергетичної інфраструктури Росії, зосередитись на цьому завданні. Саме росіяни нас цьому навчили, ніхто інший. Ми наносимо удар у відповідь, це так званий бумеранг. Тому що можна намагатися зруйнувати той чи інший цех, але в сьогоднішні часи, коли виробництво дуже розосереджено і може бути перенесено на інші напрямки, потужності, більш доцільним виглядає намагання знищити саме енергетичні об'єкти", – сказав він в ефірі телеканалу "Еспресо".

Полковник запасу наголосив, що без електроенергії заводи РФ не будуть працювати. Крім того, важливим елементом боротьби з Росією є удари по критичній транспортній інфраструктурі противника. Основа російської логістики – це залізниця. 

Відео дня

"Їх щільність не така висока як в Україні. Противник певний час намагався наносити удари по залізниці, але згодом припинив, бо це безумство. Але в випадку з Росією це працює досить ефективно", – зауважив Грабський. 

На думку військового експерта, перенесення війни на територію Росії відповідає основним завданням збройної боротьби України з визволення територій та зупинки російських окупаційних військ.

Удари по російських обʼєктах: останні новини

У ніч проти 25 грудня у російському місті Туапсе (Краснодарський край) вирувала масштабна пожежа в районі нафтопереробного заводу "Роснафти". Повідомлялося про приліт безпілотника. 

Згодом джерела УНІАН розповіли, що "бавовна" на заводі в Туапсе – результат атаки безпілотників СБУ. Зазначалося, що внаслідок операції пошкоджень зазнала установка первинної обробки нафтопродуктів, а саме - вакуумна та атмосферна колони.

Примітно, що усьго кількома днями раніше "бавовна" завітала до нафтового терміналу в Усть-Лузі Ленінградської області РФ. Джерело УНІАН уточнило, що  на тому обʼєкті переробляли паливо, яке, зокрема, постачається і для військ РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: