Через небезпеку не відкрито жодного гумкоридору / фото УНІАН

В п'ятницю, 22 квітня, через небезпеку на маршрутах гуманітарних коридорів не буде. 

Про це повідомила віце-прем'єр-міністерка - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

"Звертаюся до всіх, хто чекає на евакуацію: потерпіть, будь ласка, тримайтеся!", - додала вона, сповіщаючи про неможливість відкрити коридори для евакуації громадян.

Відео дня

Як сповіщалося, днем раніше українська влада пробувала пробити гуманітарні коридори з трьох населених пунктів на Херсонщині. Окупанти не припинили вогонь, тому коридори не відкрилися. До того ж один з окупантів попри вказівки свого начальства захопив у заручники старшого гуманітарної колони Володимира Марчука, голову Нововоронцовської ОТГ з метою обміну його на полонених військових росіян. 

Також не спрацював гуманітарний коридор з Маріуполя. Біля точки збору почався обстріл, через що коридор довелося закрити. 

Днями командир 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волина звернувся до Федерального президента і федерального канцлера Німеччини — Франка-Вальтера Штайнмаєра і Олафа Шольца відповідно. Він попросив владу ФРН допомогти з організацією та проведенням евакуації з Маріуполя.

Вас також можуть зацікавити новини: