Експерт зазначив, що такі прориви - серйозна пощчина Путіну напередодні виборів / t.me/legionoffreedom

Прориви добровольців із РДК і легіону "Свобода Росії" на територію РФ можуть не завдавати великої шкоди ворогові, але їх можна порівняти з лікувальним "уколом", який дає одномоментний сильний ефект. Таку думку висловив "Фокусу" полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Петро Чернік.

"Серйозний ляпас Путіну напередодні виборів. Страх усередині Росії буде зростати. Однозначно хотілося б більше таких рейдів, але треба розуміти обмеженість ресурсів. Порівняємо це з "дефіцитним уколом": загальна система лікування пігулками дає ефект, але один укол дає сильний результат у якийсь момент. У ситуації з проривами російського кордону аналогічно", - зазначив він.

Чернік додав, що масштабні атаки на російські регіони вплинуть переважно на російські політичні еліти, а не населення. Він вважає, що необхідно внести в стіни Кремля протиріччя про можливість організації Верховним головнокомандувачем ЗС РФ оборони держави.

Відео дня

Також експерт наголосив, що воювати на території РФ має сенс навіть за умови завдання невеликої шкоди ворогові.

"По лінії бойового зіткнення набагато важче воювати, ніж там, де немає укріплень і військові сили обмежені Нацгвардією і прикордонниками", - підсумував експерт.

Рейд на територію Росії

Сьогодні стало відомо, що легіон "Свобода Росії", Російський добровольчий корпус і Сибірський батальйон зайшли до Курської та Бєлгородської областей РФ у рамках спільної операції.

Згодом бійці легіону "Свобода Росії" повідомили, що взяли під повний контроль російське селище міського типу Теткіно в Курській області. Російські військові втекли зі своїх позицій, залишивши техніку.

Вас також можуть зацікавити новини: