Єрмак наголосив на необхідності повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі / фото УНІАН

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак пропонує узгодити розширений склад делегацій України, Росії та ОБСЄ у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі на засіданні 14 травня.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він заявив під час телефонної розмови з політичними радниками лідерів держав – учасниць «нормандського формату».

«Єрмак запропонував на наступному засіданні ТКГ, яке має відбутися 14 травня, узгодити розширений склад делегацій України, Росії та ОБСЄ відповідно до пропозицій української сторони», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

«Високий офіційний статус членів делегацій дасть можливість швидше та ефективніше ухвалювати рішення, виконувати їх і бачити, хто їх не виконує», – зауважив керівник Офісу президента.

Читайте також"Це посилення": Кулеба відреагував на оновлення складу української делегації в ТКГ

Єрмак наголосив на необхідності повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі, а також негайного і повного доступу представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та Міжнародного комітету Червоного Хреста на тимчасово непідконтрольні території.

«Це безпосередньо стосується життя і здоров’я людей, що є найвищим пріоритетом для України», – сказав Єрмак.

«Україна виконує й буде виконувати все, про що домовилися лідери (країн «нормандського формату» - УНІАН) у Парижі. Саме з цією метою ми запропонували новий формат ТКГ», – заявив керівник Офісу президента.

Як повідомляв УНІАН, 5 травня президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі у Тристоронній контактній групі.

Згідно з указом, українську делегацію у ТКГ очолює екс-президент Леонід Кучма, його першим заступником став віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, заступником - голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, Олександр Мережко.

Також до переговорів у ТКГ залучені представники міністерств та керівники профільних комітетів парламенту.