СБУ відзвітувала про затримання агента іноземної спецслужби серед посадовців / facebook.com/SecurSerUkraine

Правоохоронці повідомили про підозру у держзраді колишньому посадовцю РНБО. За версією слідства, він був завербований іноземною спецслужбою та тривалий час збирав для неї інформацію закритого характеру.

Як повідомляє прес-служба СБУ, підозрюваний - посадовець категорії «Б», мав допуск за формою 2 Адміністрації Президента та Апарату РНБОУ.

Оперативники встановили, що він протягом тривалого часу збирав і передавав інформацію іноземним кураторам. Замовників, зокрема, цікавили дані про деталі функціонування органів держаної влади України.

1 червня суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років. Обвинувальні матеріали скеровано до суду.

Як повідомляє OBOZREVATEL з посиланням на власні джерела, екс-посадовцем, якому оголосили про підозру, є Леонід Сергійович Пирожков

Стверджується, що підозрюваний збирав та аналізував для іноземців відомості, які стосувалися сфери економіки України, внутрішньополітичної ситуації, міжнародних відносин. 

Читайте такожНа Донеччині ліквідували схрон, залишений бойовиками терориста Гіркіна (фото)

Раніше повідомлялось, що агента спецслужб Росії, який збирав розвіддані про підрозділи Збройних сил України та готував теракт у Маріуполі, засуджено до 6 років в’язниці.

Слідство встановило, що житель Донеччини, який брав участь у бойових діях проти сил АТО, був завербований представниками ФСБ РФ. під час затримання у нього було вилучено саморобний вибуховий пристрій, який він дістав зі спеціально облаштованого схрону. За висновками експертів, сила вибуху вилученого засобу ураження еквівалентна 12 гранатам Ф-1.