Жирохов розповів про майбутній контрнаступ ЗСУ / фото censor.net

Головною метою майбутнього контрнаступу ЗСУ на півдні України буде не Херсон, А Нова Каховка, вважає військовий експерт Михайло Жирохов.

Про він сказав "Апострофу", уточнивши, що можливий штурм Херсона призведе до величезної кількості жертв серед населення через вуличні бої.

За його словами, про ситуацію на Херсонщині слід говорити обережно - на деяких напрямках там окупанти відходять без бою, розуміючи, що у них погані позиції.

Відео дня

"Там є ситуація незрозуміла на деяких локальних напрямках. Але я вважаю, що основною метою можливого контрнаступу - я повторюю, що зараз ми бачимо не контрнаступ, а поки підготовчі моменти... Основний удар і контрнаступ буде не на Херсон, а на Нову Каховку. Скажімо так, це реальніше, ніж вплутатися у вуличні бої в Херсоні, це буде з величезними жертвами. А Нова Каховка в стратегічному і тактичному плані більш вигідна для контрнаступу", - пояснив Жирохов.

Експерт додав, що командування ЗСУ намагається зробити все для уникнення жертв серед бійців.

"Прямий штурм Херсона буде дуже кривавим, це неприйнятно для нас. Тому всі ці моменти будуть спрямовані на те, щоб росіяни самі здали Херсон, розуміючи, що вони знаходяться в якомусь оточенні або напівоточенні", - підкреслив він.

Що відомо про майбутнє звільнення Херсона

Екс-нардепи Ігор Мосійчук і Віталій Купрій окремо один від одного заявили ввечері, 22 червня, про нібито заняття українськими військовими чотирьох вулиць Херсона.

Політики посилалися на свої "джерела". 

Своєю чергою радник глави ОП Олексій Арестович, коментуючи поширену екс-нардепами інформацію, заявив, що Банкова її "ні підтверджує, ні спростовує".

Згідно зі зведенням Генштабу, окупанти посилюють оборонні позиції в південному регіоні й найближчим часом спробують почати штурм, щоб вийти на адмінкордон Херсонської області.

У Міноборони заявили, що чутками про заняття ЗСУ окремих вулиць Херсона або перекидання зброї на окремі напрямки політики лише шкодять Збройним силам.