Аеродром у Криму, що потрапив під удар / фото ЗСУ

Для підтвердження того, якою зброєю було завдано удару по аеродрому окупантів у кримському селищі Новофедорівка, потрібно простежити за наступними "хлопками".

Таку думку висловив 24 каналу військовий експерт Defense Express Іван Киричевський.

Він припустив, що для удару могла використовуватися система "Грім", оскільки український ВПК іноді може робити чудеса.

Відео дня

"Якщо раптом у нас з'явилися снаряди до комплексу "Вільха", які вистріляли ще на початку війни, то, можливо, у нас була можливість зробити більш складні ракети", - говорить він.

Експерт додав, що визнавати подібні речі небезпечно через загрозу ракетних ударів РФ.

"Чому, станом на зараз, версія з системою "Грім" ("Сапсан"), виглядає так переконливо. Американські ЗМІ говорять про диверсію або українську спецоперацію і це дуже приємно чути, адже наші ССО показували вищий пілотаж і при більш важких умовах", - говорить Киричевський.

При цьому експерт підкреслив, що роботи диверсантів для подібної операції, ймовірно, недостатньо.

Версію американських аналітиків з ISW щодо удару модифікованим "Нептуном" Киричевський називає складною, оскільки тоді потрібно виготовляти нову ракету і міняти систему наведення.

Удар по аеродрому в Криму:

9 серпня 2022 року в захопленому Російською Федерацією Криму сталися вибухи в районі військового аеродрому біля міста Саки. Саме з цієї авіабази ворожі літаки летіли бомбити Запорізьку, Миколаївську та Херсонську області. Відомо про знищенні дев'яти ворожих літаків і виведенні аеродрому з ладу.

У Міноборони Росії стверджували, що вибухи сталися через те, що здетонували боєприпаси. Повідомлялося про постраждалих і одного загиблого.

Відреагували на це і в українському оборонному відомстві.