Центральна частина Рубіжного знаходиться під окупацією / фото t.me / Zhyvytskyy

Голова Луганської обласної Військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що під звуки обстрілів вивезли майже 1,5 тис. жителів.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

"Умовний "гуманітарний коридор". Під звуки обстрілів з Луганської області вивезли майже 1,5 тис.жителів", - зазначив Гайдай.

Відео дня

Він додав, що йдеться про 1 тис.осіб з Лисичанська, 146 - з Кремінної та 308 - з Сєвєродонецька. Евакуйованих людей направили на захід України.

"Рубіжанам орки не дали врятуватися, проскочили лише 10 осіб на власному транспорті", - повідомив глава ОВА.

Він нагадав, що центральна частина Рубіжного знаходиться під окупацією, і люди там в заручниках, їх насильно депортують в інші окуповані міста.

"Так само під щільними обстрілами окупантів Попасна і гірська громада - звідти не вдалося вивезти жодної людини", - констатував Гайдай.

Для тих, хто залишився у вільних містах Луганщини, додав глава ОВА, були завезені кілька тонн гуманітарної допомоги. Патрульні поліцейські вже розвозять її по бомбосховищах.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • Ворог всіляко заважає евакуації мирного населення з гарячих дочок. По евакуаційних автобусах відкривається вогонь, домовленості про "зелений коридор" весь час порушуються російською стороною. Окупанти насильно розлучають дітей з батьками. Багатьох українців проти їхньої волі депортують на територію РФ.