Чоловік не зміг стримати сліз, розповідаючи про жахи російської окупації / Скріншот

У селі Козача Лопань на Харківщині під час окупації рашисти по-звірячому катували людей. Одному з в’язнів врятувало життя відоме гасло "Слава Україні".

Як йдеться в сюжеті ТСН, житель регіону Олег опинився у "списках на підвал". Він - депутат, за це його кілька тижнів катували - били палицями, кулаками й струмом.

Та й цього, каже чоловік, росіянам було замало, вони погрожували привезти сюди його 17-річну доньку й згвалтувати. Та цього, на щастя, не сталося. Та на 2-му поверсі окупанти били його сина. Олег чув крики рідної дитини, а вдіяти нічого не міг. Врятував сусід по камері - він відволік рашистів та прийняв удар на себе. Нині його доля невідома. 

"Цей чоловік говорив: "Треба рятувати дітей". От він встав і каже: "Слава Україні!". Били його дуже сильно. Ми так по черзі підіймалися та вигукували це. Їх це дуже сильно дратувало", - розповідає Олег.

Це врятувало життя синові чоловіка. Тож він би хотів зустрітися з рятівником, та де той наразі, невідомо.

Звільнення Козачої Лопані

Село Козача Лопань Харківської області опинилося під окупацією росіян у перші дні повномасштабного вторгнення РФ. У населеному пункті розташований пункт контролю митниці з РФ та проходить залізнична колія Харків - Москва. 

11 вересня ЗСУ звільнили село у ході контрнаступу на північному сході країни. 

У населеному пункті правоохоронці виявили дві катівні, які окупанти облаштували у підвалах залізничного вокзалу та магазину. 

Вас також можуть зацікавити новини: