Віталій Гура / фото з соцмереж

"Глава" окупаційної адміністрації Каховського району Віталій Гура живий. Смерть гауляйтера була "інсценована ФСБ", яка отримала відомості про запланований замах на колаборанта.

Такою інформацією поділилися російські ЗМІ з посиланням на заяву Гури на телебаченні.

"Українські ЗМІ показують про мене, що я вже помер, загинув, вбили. [ ... ] На початку серпня до мене підійшли і сказали, що на мене йде замах, надали запис, що є, хочуть мене вбити", — повідомив Гура.

Відео дня

Офіційні коментарі від української сторони щодо ситуації з гауляйтером Каховського району не надходили. Нагадаємо, 6 серпня з'явилася інформація, що на Віталія Гуру скоїли замах. У колаборанта вистрілили з пістолета "Макарова" біля його приватного будинку. Після цього від іншого зрадника, "керівника адміністрації" Нової Каховки Володимира Леонтьєва, надійшли відомості про смерть Гури в реанімації.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: