Яка ситуація в Харкові сьогодні / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Російська Федерація не перестає обстрілювати українські міста, Харків не став винятком. Окупанти руйнують будинки в місті та області, а також інфраструктуру. Є жертви серед мирного населення.

УНІАН розповідає, що відбувається в Харкові та області сьогодні. Слідкуйте за онлайн-трансляцією.

22:09 На Харківщині зруйновано 858 об'єктів, з них 628 – цивільних, у Харкові сильно постраждав центр міста. Але ми відбудуємо кожен споруджений будинок, – заступник голови ОФ Кирило Тимошенко.

Відео дня
Що відбувається в Харкові зараз: хроніка війни в місті та області 8 квітня

22:07 17 службових собак, які врятувалися від обстрілів у Харківській області, — дали притулок у полтавському кінологічному центрі Про них піклуються та поступово повертають до звичного ритму життя. 9 собачок уже повернулися додому, щоб продовжити службу, інші згодом теж поїдуть до Харкова. На Харківщині їх залучають, зокрема, до пошуку вибухівки, затримання диверсантів тощо.

Що відбувається в Харкові зараз: хроніка війни в місті та області 8 квітня

21:11 Інтерв'ю Олега Синегубова, голови голови Харківської ОДА.

21:04 Президент України Володимир Зеленський і Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

20:45 Наслідок війни: споживчі ціни в Україні, за офіційними даними Держстату, зросли у березні-2022 на 4,5%. За рік це 13,7%.

20:34 На Слобожанському напрямку противник продовжив блокувати місто Харків, здійснює обстріл житлових кварталів з використанням артилерії, у тому числі і реактивних систем залпового вогню та мінометів великого калібру.

20:05 ЧУТИ ВИБУХИ! Будь ласка, будьте обережні! НЕ ЗАБУДАЄМО ПРО ПРАВИЛО 2-Х СТІН!!

19:42 Кота Степана з Харкова номінували на найпрестижнішу премію в індустрії інфлюенсерів – World Influencers and Bloggers Awards 2022, яка відбудеться 18 травня у Каннах. Це буде збирання коштів для України. Усі кошти буде перераховано на благодійність.

Що відбувається в Харкові зараз: хроніка війни в місті та області 8 квітня

19:22 Щодня волонтери разом із небайдужими чиновниками наближають нашу перемогу. Голова ОДА Харківської області, разом із заступниками та волонтерами взяли участь у підтримці та забезпеченні медичного сектору міста. Вчора привезли машину швидкої допомоги та велику кількість необхідних медикаментів, а сьогодні забезпечили броніжелетами хлопців із ТРО, вже завтра їх доставлять на місця.

Що відбувається в Харкові зараз: хроніка війни в місті та області 8 квітня

19:11 Генштаб ЗСУ, 18:00, 8 квітня На Слобожанському напрямку противник продовжив блокувати місто Харків, здійснює обстріл житлових кварталів з використанням артилерії, у тому числі і реактивних систем залпового вогню та мінометів великого калібру.

18:11 Національна поліція України відкрила "гарячу лінію" для родичів загиблих внаслідок військових дій рф. Оператори готові надати необхідну консультацію та роз’яснення щодо процедури поховання. Наразі у звільнених від російських військ населених пунктах поліцейські цілодобово працюють над пошуком та ідентифікацією загиблих мирних людей. Номер гарячої лінії - 0 894 201 867 Працює цілодобово.

Що відбувається в Харкові зараз: хроніка війни в місті та області 8 квітня

18:05 Після обстрілу у Харкові.

18:02 СБУ ліквідувала ворожі агентурні мережі, що здійснювали кібертеракти та інформаційні диверсії проти України Масштабні спецоперації з викриття російських агентів відбулися у різних регіонах.

17:41 З екопарку у Харкові, який постійно перебуває під обстрілом російських військ, у Дніпро евакуювали частину тварин Дехто поїде далі. Наприклад, тигр вирушить до зоопарку Києва.

17:27 Співробітники "Харківобленерго" на службовому автомобілі вибухнули на міні 2 особи отримали поранення. Про це повідомили у прес-центрі підприємства. Пригода сталася сьогодні на околиці Дергачів. Бригада енергетиків прямувала на усунення аварійного пошкодження електромережі. Службовий пікап на ґрунтовій дорозі наїхав на міну. Внаслідок вибуху двоє працівників Дергачівського РЕМ отримали поранення, їх доправили до лікарні і зараз оперують. 

Що відбувається в Харкові зараз: хроніка війни в місті та області 8 квітня

16:26 Електронний COVID-сертифікат у "Дії" відображатиметься 1,5 роки з дати щеплення Таке рішення ухвалили МОЗ спільно з Мінцифри та НСЗУ. Таким чином, цифровий сертифікат про вакцинацію не видалятимуть із програми протягом 545 днів з дати щеплення. Це дозволить українцям за кордоном пред'явити цифровий документ про отриману на батьківщині вакцинацію від COVID-19, отримати наступну необхідну дозу вакцини та потрапити під менші карантинні обмеження, ніж невакциновані люди. Термін відображення змінено для всіх видів сертифікатів – жовтого (одна доза), зеленого (дві дози) та бустерного (третя доза).

16:16 Чергову партію гуманітарної допомоги відправили громадам Харківської області. З обласного логістичного штабу до громад Харківщини передали харчові продукти, засоби гігієни та одяг. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

16:14 Харківські будинки частково вигоріли Страшно дивитися коли твого будинку немає, та й дивитися не можеш, постійні обстріли.

15:56 На що перетворилися селища на Харківщині Люди окуповані із 24 лютого.

15:47 Поліція Харківської області повідомляє, що серед закатованих та спалених людей у ​​звільненому селі Гусарівка в Ізюмському районі є дитина. Жителя, який працював фельдшером, знайшли застреленим у груди із синцями на тілі, обличчі та зі зв'язаними руками. Жителі села розповіли слідчим, що російські військові вилучали майно, транспорт та забороняли виходити з дому.

Що відбувається в Харкові зараз: хроніка війни в місті та області 8 квітня

15:40 Бригади КП "Харківські теплові мережі" усувають дефекти на магістральних та внутрішньобудинкових трубопроводах у всіх районах міста Минулої доби фахівці ХТМ усунули на мережах 29 дефектів, провели розрахунок систем опалення в 47 будинках і підключили до гарячого водопостачання ще 132 житлові будинки. Комунальники щодня роблять все можливе, щоб забезпечити харків'ян теплом та гарячою водою.

Що відбувається в Харкові зараз: хроніка війни в місті та області 8 квітня

15:39 С целью обеспечения психологической поддержки населения в период войны ГСЧС Украины создало специальную "горячую линию"ё, с помощью которой в телефонном режиме 24/7 можно получить квалифицированную психологическую помощь. В Харьковской области такую помощь можно получить по телефону +38 057 739 32 13. Также работают мобильные группы психологов для оперативного реагирования и оказания психологической помощи пострадавшим в результате агрессии РФ.

Що відбувається в Харкові зараз: хроніка війни в місті та області 8 квітня

15:37 Наслідки ворожого обстрілу за останню добу в Дергачах Внаслідок ворожих обстрілів серйозно пошкоджено будівлі медустанов, у підконтрольних Україні старостатам від бомбардувань постраждали кілька приватних будинків. Поранених та загиблих, на щастя, немає.

Що відбувається в Харкові зараз: хроніка війни в місті та області 8 квітня

13:39 Поліція Харківщини повідомляє, що серед закатованих і спалених людей у звільненому селі Гусарівка на Ізюмщині є дитина; жителя, який працював фельдшером, знайшли застреленим у груди із синцями на тілі, обличчі та зі зв’язаними руками, є безвісти зниклі. Жителі села розповіли слідчим, що російські військові відбирали майно, транспорт і забороняли виходити з дому.

12:36 На території звільненої від окупантів Гусарівки постійно знаходять спалені трупи людей. Сьогодні, якщо буде безпечно, наведеться поглиблений огляд місця події разом із залученням експертів – повідомляє начальник Харківського гарнізону.

Що відбувається в Харкові зараз: хроніка війни в місті та області 8 квітня

11:32 Голова "Укразалізниці" Олександр Камішин повідомляє, що внаслідок обстрілу вокзалу в Краматорську за оперативними даними загинуло понад 40 людей, понад 100 поранено.

11:04 Інформація щодо втрат окупантів на 08.04.2022.

Що відбувається в Харкові зараз: хроніка війни в місті та області 8 квітня

10:05 Щодо ситуації на Харківщині станом на 8 квітня:

За минулу добу російські окупаційні війська нанесли близько 48 ударів із артилерії, мінометів, танків та РСЗВ по районах Салтівки, П’ятихаток, Олексіївки, Центру міста, у Дергачах. Станом на зараз у Харкові та районі - 15 постраждалих. Вночі внаслідок обстрілів окупантів було суттєво пошкоджено газопровід, на місці працюють аварійні бригади та намагаються ліквідувати наслідки. Бої тривають в Ізюмському напрямку, у цьому районі продовжуємо евакуаційні заходи, зокрема із Барвінкового та Лозової. До пунктів видачі у Харкові та до громад області доставляємо гуманітарну допомогу. Її можна отримати безкоштовно у відділеннях Нової пошти та Укрпошти.

09:47 У Харкові повідомляють про вибухи.

09:08 В тимчасово окупованому Ізюмі на Харківщині представники так званої "ДНР" перевіряють у людей документи, обшукують їх та приміщення — Генштаб ЗСУ.

06:10 Єдина за минулу ніч повітряна тривога в Харкові тривала трохи більше ніж 30 хвилин. Більше сирени не вмикали.

03:34 Російські військові під час окупації села Гусарівка Харківської області закатували та після цього підпалили трьох місцевих мешканців.

Що відбувається в Харкові зараз: хроніка війни в місті та області 8 квітня

03:13 У Харкові оголошено повітряну тривогу.

00:20 Радник глави ОП Олексій Арестович висловився щодо загрози наступу росіян на Харків.

Війна в Україні 2022

Росія почала повномасштабне вторгнення в незалежну Україну вранці 24 лютого. Спочатку окупанти завдавали ударів по об'єктах критичної інфраструктури. Потім почалася атака на житлові будинки, є жертви серед мирного населення і втрати серед ЗСУ.

На початку березня українські військові звільнили від окупантів Київську область. Побачене в передмістях Києва шокувало весь світ - російські окупанти розстрілювали мирне населення і знущалися з них. Багато тіл в Бучі були знайдені із зав'язаними за спиною руками. Ці звірства вже називають Бучанською різаниною.

Вас також можуть зацікавити новини: