24 лютого 2024 року може стати днем нової атаки РФ / фото REUTERS

Військовий експерт Олег Жданов спрогнозував нові масовані атаки російських окупантів на міста України. Він зазначив, що це може бути річниця повномасштабного вторгнення 24 лютого 2024 року.

За його словами, чим ближче дата виборів президента Росії, тим більша ймовірність нових атак.

"Знову ж таки підкріплюючи мою думку словами Путіна в інтерв'ю, що вони очікують від нас пропозицій до переговорів. Він сказав, що вони ніколи не відмовлялися і чекають переговорів з Україною. Але ми розуміємо, на яких умовах – фактично капітуляції. Путін підкреслив, що вони проводять "планомірну денацифікацію", "демілітаризацію" України. Знищили, як сказав Путін, 90% зброї, яку надав Захід тощо", - заявив експерт у коментарі ТСН.

Відео дня

Він вважає, що цього року річниця вторгнення може і не бути датою для нанесення ударів.

"Тут потрібно до виборів президента Росії, щоб не було негативу, щоб був тільки позитив, тільки перемоги і так далі. Путін хоче показати своєму електорату і світовій спільноті, що, як він каже, "операція йде за планом". І вони готові воювати стільки, скільки потрібно, поки не доб'ються власної мети", - підсумував Жданов.

Атаки РФ на міста України - останні новини

Представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Росія стала частіше використовувати для ударів по Україні балістику. З 29 грудня 2023 року, коли була одна з наймасштабніших атак РФ, окупанти застосували 158 засобів повітряного нападу.

Пізніше керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк вказала, що російські війська розвідують готовність української системи ППО, готуючись до масованого ракетного удару.

Вас також можуть зацікавити новини: