Києву тепер легше знищити Кримський міст, зазначив експерт / фото REUTERS

На наших очах починається вирішальна битва у війні між Україною та РФ.

Більшість військових експертів називають маркером повного успіху Києва ліквідацію Кримського моста, розповів в інтерв'ю главреду "Гордона" Олесі Бацман російський політолог, публіцист Андрій Піонтковський, який живе в США.

За його словами, після того, як Україна отримала далекобійні ракети Storm Shadow, знищити міст легше. Експерт підкреслив, що якщо Росія втратить Кримський міст, то не зможе обороняти Крим. Піонтковський додав, що здача півострова для російської влади стане сильним політичним ударом.

Відео дня

"Вирішальним буде той бій, який зараз ось починається на наших очах, і для більшості військових експертів ось маркером... повного успіху України є така подія як знищення Кримського моста. Ось воно якраз стає імовірнішим і легше здійсненним... з передачею ракет Storm Shadow, в тому числі... ця подія унеможливить оборону Криму...", - заявив експерт.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов прогнозував, що Збройні сили України зайдуть до Криму навесні поточного року.

Контрнаступ України - сьогодні це варто знати

На початку травня радник очільника Офісу президента України Михайло Подоляк говорив, що контрнаступ нашої армії не варто розглядати як велику вирішальну битву. За його словами, це буде низка заходів.

11 травня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов сказав, що є кілька варіантів проведення контрнаступу ВСУ.

Раніше американський держсекретар Ентоні Блінкен сказав, що у Києва є всі необхідні ресурси для відвоювання територій, захоплених росіянами з 24 лютого минулого року. Варто зазначити, що 11 травня Великобританія підтвердила передачу Україні далекобійних ракет Storm Shadow.

Вас також можуть зацікавити новини: