Триває російсько-українська війна / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Згідно з даними щодо втрат України та Росії, встановленими OSINT-дослідниками, співвідношення втрачених сил і засобів дорівнює 1:1. Це, як висловився в ефірі телемарафону військовий експерт Владислав Селезньов, суперечить усілякій воєнній логіці. Але ЗСУ продовжують розривати шаблони й активно знищувати ресурси окупантів.

Селезньов зазначив, що на полі бою перевагу має та сторона, яка має потужну артилерійську підтримку. "Ми зараз маємо достатню кількість і артзасобів, і боєприпасів", - вважає експерт.

Він додав, що співвідношення втрат артилерії між українською армією та російськими окупантами складає 1:4. Тобто, додав Селезньов, контрбатарейна боротьба точно вже за українською стороною.

Відео дня

Селезньов зауважив, що склалась нелогічна ситуація: сторона, що обороняється, зазнає таких же втрат, що й сторона, котра наступає.

"Навіть за умови втрати у бронетехніці, співвідношення сил та засобів і втрат дорівнює 1:1. Це абсолютно нелогічна ситуація, бо у всіх військових книжках вказується: сторона, яка наступає, зазвичай втрачає щонайменше втричі більше, ніж та сторона, яка обороняється. Але і тут бачимо: ЗСУ знищують шаблони і знищують саме у такий спосіб, максимально раціонально і зберігаючи життя і здоров'я наших воїнів. Ну і далі зберігає бронетехніку, яка є надзвичайно важливою у рамках реалізації наших завдань щодо звільнення територій", - відповів Селезньов.

Втрати РФ в Україні - останні новини

З початку повномасштабного вторгнення на полі бою вже знищено 222 тисячі окупантів, з них 540 за попередню добу.

Ввечері Генштаб підтвердив збиття ще одного російського вертольота Мі-24, що збігається з раніше опублікованими даними щодо активізації російської авіації над фронтом, яку, за словами оглядача Олександра Коваленка, командування ЗС РФ все частіше використовує у ролі артилерії.

Всього на чотирьох основних напрямках наступу ворога відбулось понад 30 бойових зіткнень протягом цієї доби.

Тоді як протягом останніх кількох тижнів контрнаступу захисники звільнили вже 8 населених пунктів: Новодарівка, Левадне, Сторожеве, Макарівка, Благодатне, Лобкове, Нескучне і Пʼятихатки.

Приголомшливих втрат ЗС РФ продовжують зазнавати на Таврійському напрямку. Тут тривають важкі бої, але з просуванням, йдеться про вектор наших атак Новоданилівка - Роботине, Мала Токмачка - Вербове, Вільне Поле - Макарівка. 

Вас також можуть зацікавити новини: