ЗСУ потребують більшої кількості снарядів / t.me/V_Zelenskiy_official

Японія веде переговори про постачання артилерійських снарядів у США, щоб збільшити запаси для контрнаступу України проти Росії, пише The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела.

Зазначається, що Японія розглядає можливість поставки в США 155-мм артилерійських снарядів відповідно до угоди 2016 року, яка дозволяє двом країнам обмінюватися боєприпасами в рамках їхнього давнього Альянсу в області безпеки.

Раніше міністр оборони США Ллойд Остін провів переговори в Токіо з міністром оборони Японії Ясукадзу Хамадою. Після зустрічі Остін похвалив Японію за нелетальну військову підтримку, яку вона надала Україні, І сказав, що додаткова допомога буде вітатися.

При цьому в публікації вказується, що кількість снарядів і терміни поставок на цей час невідомі. У заяві Міністерства оборони Японії говориться, що воно ще не ухвалило остаточного рішення про постачання.

Тим часом українські війська використовують понад 90 000 патронів калібру 155 мм на місяць.

Озброєння для України з Японії - що повідомлялося

Раніше Reuters повідомляв, що Японія знайшла спосіб допомогти Україні з озброєнням, не порушуючи при цьому власне законодавство, що забороняє поставки зброї в країни, що знаходяться в стані війни.

Тоді йшлося про те, що США закуповуватимуть у Японії тринітротолуол, необхідний для виробництва артилерійських снарядів, які будуть передані Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: