Триває російсько-українська війна / t.me/CinCAFU

Російські окупанти дотепер мають намір повністю окупувати Донецьку і Луганську області. Відповідно, найчастіше наступали на цій ділянці фронту - за добу тут відбулось 28 бойових зіткнень, йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Вказується, що росіяни провалили наступи на Лиманському напрямку - в районах Веселого та Роздолівки, а також на Бахмутському - у напрямку Оріхово-Василівки, Іванівського та Білої Гори. 

На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не проводив, а на Мар'їнському наші захисники відбили усі ворожі атаки в районі Мар'їнки

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. 

Контрнаступ ЗСУ - головне станом на ранок 14 червня

Інститут вивчення війни повідомляє про просування ЗСУ на трьох напрямках. Україна, на думку експертів, має обмежені територіальні успіхи. Всього з початку контрнаступу звільнено понад 100 кв. км території.

За словами українських військових, Росія зазнає дуже великих втрат. Хоча і в України є втрати - відомо про ураження російською артилерією перших Leopard і Bradley в бою під Запоріжжям.

Війна новини - актуальне

Росія продовжила завдавати ударів по цивільних. Зокрема, вночі країна-агресорка випустила крилаті ракети "Калібр" у напрямку Одеси. Відомо про загиблих та поранених, а також руйнування міської інфраструктури.

Крім того, напередодні РФ завдала удару по Кривому Рогу. Унаслідок підступної атаки ворога тоді загинули 11 людей, ще понад 20 отримали поранення. 

Вас також можуть зацікавити новини: