Експерт оцінив ризики захоплення Куп'янська / фото 93 ОМБр Холодний Яр

Військовий експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко спрогнозував, що буде, якщо російським військам вдасться захопити Куп'янськ у Харківській області.

"Шанс прориву там є так, як і скрізь. Ми ніколи не можемо його виключати. Гарантувати, що в них там не буде жодного успіху - це, щонайменше, безвідповідально. Але ми маємо оцінювати факти, а вони такі: за стільки місяців боїв у районі Синьківки і Табаївки - а це основні напрямки удару - РФ не має там помітних просувань", - зазначив він в інтерв'ю УНІАН.

При цьому Мусієнко попередив про те, що може послідувати після захоплення Куп'янська:

Відео дня

"Є розуміння важливості цього флангу. Якщо він посиплеться, і росіяни візьмуть Куп'янськ, то обов'язково посунуть далі на з'єднання з Лиманським напрямком. У них будуть серйозні можливості загрожувати і Слов'янську з Краматорськом. Крім того, внаслідок цього зростають загрози і для Харкова. Я не буду, як деякі, робити заяви про те, що "ось-ось підуть на Харків". Адже бої за Куп'янськ тривають уже багато місяців, і місто тримається. Але, теоретично, такий ризик, звичайно, існує".

Бої за Куп'янськ - актуальне

Нагадаємо, в Оперативно-стратегічному угрупованні військ "Хортиця" розповіли, що на Куп'янському напрямку встановлено потужні фортифікаційні споруди. Інженерні роботи там проводилися з кінця літа. Зокрема, будувалися фортифікаційні укріплення, зводилися ряди протитанкових ровів, а також встановлювалися "зуби дракона", які скріплені між собою залізними тросами.

"Зараз ми перебуваємо в обороні, і наше завдання - це сточувати наступальний потенціал противника. Інтенсивність боїв шалена, і зараз вона досягає свого піку", - заявили в ОСУВ.

Вас також можуть зацікавити новини: