Україна не може забрати абсолютно всіх в армію, слід намагатися перемогти технологіями, вважає Ірина Шевченко / Колаж УНІАН, фото Укрінформ, фото ua.depositphotos.com

Україні не вистачить людей на війну з Росією, навіть якщо вона мобілізує до війська,"додатком" до чоловіків, ще й жінок, рибок, песиків, котиків та всіх інших безпосередніх свідків війни з окупантами.

Держава має думати, як перемогти ворога технологіями. Адже за людським ресурсом Росія в будь-якому разі переможе - людей там кількісно більше, пояснила військова Ірина Шевченко "Укрінформ". 

"Це навіть не моя особиста думка, це очевидні речі. Якщо ми мобілізуємо в Україні всіх чоловіків, всіх жінок, не знаю - домашніх песиків, котиків, хом’ячків і акваріумних рибок, то нас все одно буде тупо менше, ніж москалів, тому нам потрібні якісь технологічні рішення, щоб вигравати війну", - сказала вона.

Відео дня

Ірина каже, що спілкувалася на цю тему з одним з перспективних командирів зі свого оточення. Він вважає, що Україна як і раніше має триматися чіткої позиції щодо того, що не віддасть Росії своєї землі - в агресора слід відібрати те, що він забрав. Зараз кожний військовий на рівні свого окопу робить все, що може. Але є речі, які від них не залежать, підкреслила Ірина. 

Жінка каже, що зараз в армії існують різні настрої щодо мобілізації. Чимало українців втомилися через відсутність ротацій. "Зараз що відбувається. Хлопці або працюють на позиціях, або коли вертаються звідти - тренуються, щоб підтягнути, що треба. І такий тривалий час в одному ритмі насправді дуже важко, тим більше у нас багато мобілізованих", - пояснила вона. 

Один з найважчих моментів у житті військового - це те, що в нього фактично немає особистого простору. Немає часу, щоб побути сам на сам із думками. Зазвичай ті, хто довго на службі, до цього звикають. Але для людей, які лише доєдналися до армії - це стрес, сказала вона. 

"Психологічно це важко. З іншого боку, є така річ, яка хлопців стимулює. Це ненависть до окупантів", - резюмувала Ірина. 

Україна дарма сміялася з чмобіків - мала теж мобілізувати людей

Як відомо, в Раді досі розглядають правки до законопроекту щодо мобілізації в Україні. За словами аналітика, ветерана АТО Євгена Дикого, українці дарма ще рік тому сміялися з "чмобіків", яких мобілізує ворог до армії. Держава мала збільшувати власний мобілізаційний резерв. 

"Ми жартували про чмонь. Після цього, ці чмоні взяли та утримали "лінію Суровікіна". Вона ж не сама себе утримала, ця лінія", - нагадав Дикий.

На його думку, актуальна проблема України полягає не в тому, як знизити вік для мобілізації, а в тому, як призвати тих, хто вже підпадає за всіма параметрами.

Вас також можуть зацікавити новини: