ЗСУ зупиняють окупантів на сході / фото facebook.com/kommander.nord/

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що на сході України "дуже складна ситуація", яку потрібно стабілізувати.

Про це він сказав в інтерв'ю американському телеканалу СNN.

"У нас різна ситуація по всій державі. Найскладніша - саме на Донбасі. І у них більше артилерії, у них більше РСЗВ, у них більше жертв. Але вони не рахують як техніку, так і не рахують жертв. Ми рахуємо, перш за все, наших людей. Ми робимо все, щоб максимально зберегти людей", - підкреслив президент.

Відео дня

Глава держави наголосив, що Україна хоче, аби Росія не мала такої великої переваги в техніці, перш за все, артилерійській, тому Україна потребує допомоги партнерів.

"Що стосується півдня, там ситуація трішки легша. Тому що там, все ж таки, ми стримуємо ситуацію. А в деяких випадках контратакуємо", - сказав він.

Щодо Харкова Зеленський зазначив, що там "майже звільнений весь регіон". "Але, втім, не просто. Тому що вони залишили свої також бойові угруповання", - зауважив президент.

Він наголосив на необхідності стабілізації ситуації на сході України.

Раніше Зеленський зазначив, що росіяни "контролюють майже всю Луганську область". Ідуть бої на околицях Луганської області. 

Вас також можуть зацікавити новини: