На поточний момент Росія не налаштована на серйозні переговори / фото REUTERS

Будь-яка війна закінчується переговорами, але Росія не налаштована на них серйозно. Путін вважає, що зможе продовжувати війну тривалий час і ніхто його не покарає, проте це помилка.

Такі заяви зробив директор ЦРУ Вільям Бернс в інтерв'ю порталу PBS. Він повідомив: "Більшість конфліктів закінчуються переговорами, але це вимагає серйозності з боку росіян, чого, на мою думку, в цьому випадку, ми не бачимо. Принаймні, ми не вважаємо, що росіяни на даний момент серйозно налаштовані на реальні переговори".

На думку Бернса, Путін впевнений у здатності Росії вести тривалу війну, в якій агресора ніхто не зможе зупинити. Але кремлівський диктатор помиляється.

Відео дня

"Я думаю, що він помиляється, роблячи цю ставку, так само як він помилявся, глибоко помилявся, роблячи ставку 24 лютого, коли він почав цю війну", — додав Бернс.

Як заявив директор ЦРУ, російські військові зараз "сильно побиті". А українські захисники сповнені рішучості продовжувати тиснути на ворога і успішно просуватися вперед. При цьому ЗСУ теж потрібен час на поповнення запасів і переоснащення.

Переговори України і Росії: остання інформація

Україна сформулювала власну формулу миру в нашій країні і всій Європі. За словами президента Володимира Зеленського, вона включає десять пунктів — від ядерної та енергетичної безпеки до повернення всіх військовополонених і депортованих.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Путін лукавить у заявах про готовність до переговорів. Це інформаційна атака з метою розділити Україну і західних партнерів. Кремлівський диктатор прагне довести, мовляв, Київ не хоче йти на компроміс і уникає дипломатії.

Міністр закордонних справ Великобританії Джеймс Клеверлі 11 грудня заявив: "Переговори повинні бути реальними і конкретними, вони не можуть бути фіговим листком для російського переозброєння і подальшого набору солдатів".

Вас также могут заинтересовать новости: