Київ не причетний до вибухів на військовій авіабазі в Криму, заявив Михайло Подоляк / фото УНІАН

Українська сторона безумовно не причетна до вибухів у тимчасово окупованому Росією Криму на території військової авіабази.

Потужні вибухи в Криму могли стати результатом неефективного управління всередині армії РФ, розповів радник глави Офісу президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк в ефірі телеканалу "Дождь".

"Звичайно, ні (Україна не причетна до вибухів на кримській військовій авіабазі - Ред.). Ми тут при чому? Безумовно ні", - сказав він.

Відео дня

Радник керівника ОП додав, що "це, можливо, дійсно, компенсаторні механізми неефективного управління всередині Збройних сил Російської Федерації".

Нагадаємо, 9 серпня в Криму прогриміли вибухи на військовій авіабазі в Новофедорівці. ЗМІ дізналися, що горіла злітна смуга військового аеродрому і склади з боєприпасами. Люди в паніці залишали Новофедорівку та півострів.

Журналісти з'ясували, що в результаті вибухів в Криму загинула одна людина, а сім - постраждали.

У російському Міноборони стверджували, що вибухи в Криму 9 серпня сталися через те, що здетонували боєприпаси.

В українському оборонному відомстві зазначили, що не можуть встановити причину загоряння, але в черговий раз нагадали супротивникам про правила пожежної безпеки, зокрема, про заборону куріння в невстановлених місцях.

Вас також можуть зацікавити новини: