Що відбувається в Маріуполі сьогодні? / фото Азов

Маріуполь із самого початку повномасштабного вторгнення РФ зазнає безперервних атак з повітря.

Дізнавайтеся останні новини Маріуполя онлайн у понеділок, 2 травня 2022:

21:56 Евакуація! За підтримки ООН та Червоного Хреста завтра погоджено евакуацію мирного населення. Крапка збору – Луначарське кільце біля Бердянська. Початок о 7:00. Інформацію опублікувала Маріупольська міськрада.

Відео дня

21:25 Після часткової евакуації цивільних з території "Азовсталі" у м. Маріуполь противник продовжує обстрілювати територію заводу, в тому числі будівлі, де ховаються від небезпеки цивільні особи, здійснювати авіаудари, вести вогонь, використовуючи корабельну артилерію, танки, ". Також у результаті чергового штурму росіянами "Азовсталі" бійцями "Азова" знищено 5 ворожих окупантів.

21:14 Фільтраційні табори, які створили російські окупанти у Маріуполі, є не лише грубим порушенням прав людини, а й конкретних норм міжнародного гуманітарного права. Про це повідомила директор Amnesty International Ukraine Оксана Покальчук. За її словами, для маріупольців має бути надана можливість залишити зону бойових дій та перейти на територію України. Але громадянським жителям у Маріуполі, і не лише там, дозволяють лише одну можливість евакуюватися – виїхати на територію Росії. Саме тому маріупольці змушені переходити на російську територію, що призводить до негативних наслідків, зокрема, потрапляння до фільтраційних таборів, зазначила Покальчук.

20:47 Призначений окупантами "мер" Бердянська раніше був засуджений за педофілію, повідомив радник ВП Михайло Подоляк.

19:21 Рух евакуаційної колони з Маріуполя затримується, повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух. "Про час евакуації з міста Токмак та міста Василівка попередимо за дві години", — зазначив він.

19:13 На "Азовсталі" дуже сильна пожежа, її видно з усіх районів міста.

18:52 Азовсталь сьогодні.

18:15 Діти пили воду з калюж, щоб вижити: несамовита історія багатодітної мами з Маріуполя. Юлія та три її дочки опинилися у пастці в окупованому Маріуполі. Їхній будинок знищили бомби, їм довелося ховатися у сирому підвалі. Там не було ні туалету, ні душі, ні електрики, ні достатньої кількості провізії. Багатодітна мама годувала дочок перед сном, щоби не засипали голодними.

17:47 Життя українських солдатів у Маріуполі не повинно бути залишено на розсуд російської армії, яка продовжує бомбити їхні позиції, - Кулеба Таку заяву міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зробив під час прес-конференції з міністром закордонних справ Данії Еппе Кофодом.

17:16 Міноборони: рф майже повністю контролює Маріуполь та проводить фільтрацію. Окупанти у Маріуполі продовжують блокувати гуманітарні коридори та підрозділи ЗСУ, повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

16:14 Понад 100 людей вдалося підняти з бомбосховищ Маріуполя, щоб евакуювати їх у безпечне місце, — мер Вадим Бойченко.

15:53 ​​У Маріуполі окупанти розпочали інформаційну блокаду. Сьогодні окупанти закрили усі інформаційні потоки у місто та почали поширювати свою пропаганду. За словами радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, жителі міста всерйоз думають, що російські солдати марширують Хрещатиком, Харків перебуває під контролем Росії, а кожного чоловіка з Маріуполя при виїзді відправляють на фронт.

15:12 Увага, автобуси з людьми з Азовсталі ще в дорозі та не прибули до Запоріжжя. Як тільки буде інформація, одразу повідомимо!

13:42 Спочатку привозять гуманітарку, а потім на цих же вантажівках вивозять трупи. Так виглядає оптимізація логістики по-російські. Як розповідають маріупольці, які ще перебувають у місті, спочатку окупанти привозять деякі набори з продуктами, а потім цими ж фурами вивозять тіла вбитих маріупольців, яких досі дістають із-під завалів зруйнованих будинків. На фото одна з таких вантажівок, яка спочатку привезла подобу гуманітарної допомоги, а потім у неї завантажили вбитих мирних жителів міста. Світ має знати про воєнні злочини росії проти мирного населення Маріуполя та всієї України.

12:36 Важливо. Маріуполь. Евакуація, яка мала розпочатися сьогодні о 7:00 продовжується. Автобуси ще не доїхали до місця збору людей, але просимо маріупольців залишатися біля ТРЦ "Порт Сіті". Незважаючи на будь які складнощі евакуація мирного населення із Маріуполя до Запоріжжя має відбутися.

12:21 Окупанти у Маріуполі влаштували інформаційну блокаду, — радник мера Петро Андрющенко. Російські солдати жорстко контролюють всі фото та відео, які намагаються робити місцеві мешканці.

11:04 ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ СТОСОВНО ЕВАКУАЦІЇ Олександр Старух, голова Запорізької ОВА Жителі Запорізької області, які хочуть евакуюватися! За підтримки ООН та Червоного Хреста сьогодні погоджено "зелений коридор" Маріуполь-Запоріжжя. Колони автобусів будуть прямувати через Бердянськ (Луначарське кільце), Токмак (орієнтовно 11:30-12:00, час може змінитись, кафе Нірвана), та Василівку. Виходьте та чекайте на колонну по ходу руху транспорту!

11:02 У Маріуполі розпочалася евакуація мирних мешканців – радник міського голови Петро Андрющенко. "За нашою інформацією, автобуси вирушили з Маріуполя. За попередньою домовленістю автобуси підберуть людей у ​​селищі Мангуш та Бердянську. Дозволено також приєднуватися до колони своїм транспортом. Сподіваємося, що тисячі наших маріупольців, які застрягли дорогою з Маріуполя до Запоріжжя (їх не пропускали окупанти), сьогодні ввечері чи завтра вранці потраплять до Запоріжжя", – сказав в ефірі Радіо Свобода радник мера.

10:20 За 4 дні роботи центра "Я - Маріуполь" звернулося 2783 маріупольця У центрі вони отримують тепло та підтримку. Це можливість впоратися зі складнощами та розпочати життя в нових реаліях. Це важко зробити одному, але легше, коли ми разом. "Я - Маріуполь" більше ніж центр підтримки переселенців, це маріупольське ком'юніті. Нехай ми зараз далеко від дома, але Маріуполь живе в кожному з нас! Центр працює у м. Дніпро, вул. Воскресенська, 23 (Міська центральна бібліотека) з 8:00 до 18:00, вихідний - неділя.

9:53 Евакуація цивільних в українському місті-герой Маріуполь. Наші воїни завжди поряд.

9:35 Ніч у Маріуполі була неспокійна — по "Азовсталі" була корабельна артилерія супротивника, але до ранку стало тихіше, — командир 12-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії Денис Шлега в ефірі телемарафону UA Разом. "Близько 200 осіб (з них майже 20 дітей) залишилося на території підприємства, але конкретні терміни їхньої евакуації поки що не відомі", - зазначив він.

07:05 У міськраді Маріуполя повідомили, що за підтримки ООН та Червоного Хреста сьогодні погоджено дві додаткові локації для посадки людей в евакуаційну колону, яка виїде із Маріуполя. Це – селище Мангуш та Луначарське, кільце біля Бердянська.

06:53Евакуацію з Маріуполя мирного населення, яке перебуває не на "Азовсталі", а в інших районах міста, перенесено на сьогодні, 2 травня. Евакуація у Маріуполі має розпочатися о 7:00. Місце збору – ТРЦ "Порт Сіті".

00:49 Віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук заявила, що на "Азовсталі" ситуація набула ознак справжньої гуманітарної катастрофи. У людей закінчується вода, їжа та медикаменти.

00:00 Окупанти почали знову обстрілювати "Азовсталь" у Маріуполі, як тільки там завершилася евакуація частини українців, розповів командир 12-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії Денис Шлега. Росіяни знову б'ють заводом із усіх видів зброї.

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли і бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України. У Маріуполі кількість жертв серед мирного населення може досягати 22 тисячі осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: