В Запорізькій області супротивники викрали дружину українського воїна та вдалися до шантажу / фото ua.depositphotos.com

У Запорізькій області російські окупанти викрали українку, щоб психологічно тиснути на її чоловіка, який входить до лав Збройних сил України.

Супротивник погрожував, що жінку мордуватимуть, щоб її чоловік порушив військову присягу, повідомили в Офісі генпрокурора.

"За даними слідства, 5 квітня… представники збройних сил країни-агресора викрали громадянку України з метою психологічного тиску на її чоловіка… Погрожуючи тортурами та спричиненням шкоди життю та здоров’ю жінки, окупанти намагалися змусити його порушити військову присягу ЗСУ", - зазначили у відомстві.

Відео дня

Розпочато провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

У прокуратурі додали, що на тимчасово захопленій частині Запорізької області супротивники не раз викрадали правоохоронців.

Нагадаємо, рано вранці 24 лютого РФ вдерлася в Україну

Спершу ворог обстрілював військові об'єкти, а потім атакував і мирне населення та активістів, зокрема, бомбив Київ, Харків, Чернігів, Маріуполь, Суми, Миколаїв, Житомир, Львів та Вінницю.

Стало відомо, що супротивник викрадав очільників українських міст. Наприкінці березня президент Володимир Зеленський повідомив, що деяких викрадених чиновників виявили мертвими, а інших - не можуть знайти.

Вас також можуть зацікавити новини: