Бойовики вгатили по житловому будинку / фото прес-центр Штабу ООС, Facebook

Під час мінометного обстрілу, який бойовики незаконних збройних формувань Російської Федерації здійснили вчора ввечері по Широкиному, зруйновано житловий будинок.

Про це повідомив прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

Читайте такожБойовики на Донбасі обстрілювали з артилерійських систем позиції ООС в районі Луганського (відео)

Відео дня

"Попри численні заяви представників окупаційної влади щодо їх турботи про мешканців Донбасу і прагнення миру, незаконні збройні формування Російської Федерації продовжують відверто нехтувати правилами ведення війни та міжнародним гуманітарним правом. Зокрема, вчора, 12 червня, близько 20:00 російські найманці з тимчасово окупованої Саханки відкрили вогонь з мінометів калібру 82 мм по Широкиному. Одна із мін влучила у житловий будинок, майже вщент зруйнувавши його, а ще три розірвалися в безпосередній близькості від приватної будівлі. Інформація щодо наявності постраждалих громадян внаслідок ворожого обстрілу уточнюється", - йдеться в повідомленні.

Крім того, сьогодні зранку, 13 червня, окупанти розмістили свої артилерійські системи безпосередньо в населеному пункті, поруч з будинками мирних жителів на східній околиці Калінінського, що в передмісті Горлівки.

"Прикривши себе цивільним населенням як живим щитом, ворожі артилеристи випустили 50 снарядів калібру 122 мм по українських захисниках Луганського. Цілком очевидно, що метою було примусити підрозділи Об’єднаних сил відкрити вогонь у відповідь, щоб у подальшому звинуватити наших захисників в обстрілах мирних мешканців", - наголошується в повідомленні.

У штабі ООС також наголосили, таким чином терористи вчергове відкрито продемонстрували своє цинічне ставлення до життя та здоров’я цивільного населення й вкотре підтвердили відверте ігнорування Мінських домовленостей і міжнародного гуманітарного права.

фото прес-центр Штабу ООС, Facebook
фото прес-центр Штабу ООС, Facebook

Як повідомляв УНІАН, 12 червня збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Луганське, Верхньоторецьке, Авдіївка, Водяне, Мар’їнка, Кримське та Широкине.