Українці намагаються уникнути відступу під Очеретиним / фото 95 окрема десантно-штурмова бригада

Росіяни перекидають підкріплення під Очеретине, де українські Збройні сили відчайдушно намагаються уникнути відступу, оскільки він несе за собою занадто великі ризики, пише Forbes.

"Становище виснажених українських бригад у цьому районі відчайдушне. Можна з упевненістю сказати, що українці втратять кілька сіл навколо осі Очеретине", - пише видання.

Однак реальну небезпеку становить ситуація, за якої у ЗСУ не залишиться іншого вибору, окрім як скоротити втрати, відступити на кілька кілометрів на захід і знову закріпитися на новій оборонній лінії.

Відео дня

"Цей відступ може призвести до здачі десятків квадратних миль території і змусити сотні мирних жителів тікати або змиритися з тим, що вони житимуть в умовах жорстокої окупації. Гірше того, відступ - якщо його буде виконано погано - надасть росіянам можливість подвоїти локальні атаки і домогтися другого, третього або четвертого прориву, який, подібно до ланцюгової реакції, може спровокувати більш масштабний український колапс", - ідеться у статті.

Forbes зазначає, що всі українські бригади насилу утримують оборонні позиції під безперервними обстрілами, і дисбаланс у вогневій потужності може виявитися вирішальним під час битви".

Російське командування перекинуло на вихідні позиції 15-ту і 74-ту мотострілецькі бригади, а також частини 90-ї танкової дивізії і спецназ. Їм протистоять щонайменше сім українських бригад і окремий батальйон: 23-тя, 25-та, 47-та, 100-та і 115-та механізовані бригади, 25-та повітряно-штурмова бригада, 3-тя штурмова бригада і 425-й штурмовий батальйон. Зазвичай бригади розгортають по одному батальйону за раз.

Таким чином, російські окупанти налічують понад 10 000 військовослужбовців, яким протистоять лише 3 000 українців.

Оборонятися легше, ніж атакувати, навіть якщо той, хто атакує, має перевагу у вогневій потужності, тому росіяни не гарантовано виграють битву і змусять українців відступити, зазначає видання.

"Проникнувши на п'ять миль на українську територію, найзахідніші російські війська опинилися по суті на самоті та далеко від основних ліній постачання. Вони вразливі. Якщо українським військам вдасться заморити їх голодом до того, як російські підкріплення розширять виступ і зміцнять логістику, росіяни можуть програти цей бій", - пише Forbes.

Хоча такий оптимістичний результат можливий, однак реалістичнішим видається варіант, за якого ЗСУ спробують з боєм відступити на захід, вважає Forbes.

Ситуація на фронті - новини

Як повідомляв BILD, окупанти  захопили село Соловйове, таким чином розширивши прорив у районі Очеретине.

Раніше ЗМІ писали, що окупанти змогли захопити Очеретине Донецької області. Однак, за даними військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, окупанти контролюють тільки південну частину села Очеретине. Він зазначив, що Очеретине повністю ще не втрачено, там тривають бойові дії, Сили оборони намагаються вибити звідти окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: