Армія РФ під час обстрілу Костянтинівки вбила двох українців / facebook.com_GeneralStaff.ua

Армія РФ застосувала реактивну систему залпового вогню (РСЗВ) "Смерч" для обстрілу Костянтинівки (Донецька область) та вбила 10-річного хлопчика.

Йдеться про атаку росіян, яку окупанти реалізували 24 липня. Тоді дитина отримала важкі поранення. Як уточнив сьогодні зранку глава Донецької ОВА Павло Кириленко у Telegram, хлопчик не вижив. Загальна кількість загиблих від російського обстрілу становить дві особи.

Також поранення отримали сім українців, серед яких троє дівчат (5-річного, 11-річного та 12-річного віку), а також 12-річний хлопчик. Одна дитина знаходиться у важкому стані, її перевезли до лікарні сусідньої області для надання кваліфікованої допомоги. 

Відео дня

Кириленко нагадав, що вчора армія РФ відкрила вогонь по людях, які відпочивала на березі місцевого водоймища. Атака сталася близько 19:00. Окрім РСЗВ "Смерч", росіяни також застосували касетні боєприпаси. 

"Гатили РСЗВ "Смерч" з касетними боєприпасами - саме тією зброєю, яка застосовується для "знищення живої сили противника"", - вказав він.

Армія РФ вбила касетними боєприпасами двох українців у Костянтинівці / фото t.me/pavlokyrylenko_donoda

Авіаційні удари ЗСУ по окупантах - що знищили цієї доби

Нагадаємо, зранку Генштаб ЗСУ уточнив актуальну інформацію щодо подій на фронті. Повідомлялося, що наша авіація реалізувала 8 авіанальотів по районах зосередження "живої" сили РФ. Вдалося знищити 6 зенітно-ракетних комплекси противника, а також 3 ударних дрони іранського виробництва типу "Шахед-136".

Також під час атаки авіації було уражено 4 пункти управління, 9 артсистем, 3 засоби ППО та 4 станції радіоелектронної боротьби ворога.

Вас також можуть зацікавити новини: