Окупанти обстріляли Костянтинівку / фото Донецька ОВА

Увечері в понеділок, 24 липня, росіяни обстріляли Костянтинівку на Донеччині касетними снарядами. Внаслідок удару одна дитина загинула, також є поранені, серед яких ще троє дітей.

Про це повідомив очільник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко. "Щонайменше семеро цивільних зазнали поранень в результаті обстрілу Костянтинівки. Серед поранених - четверо дітей: 5-ти, 11-ти та 12-річні дівчатка і 11-річний хлопчик. Одна дитина у важкому стані", – заявив він.

Згодом Кириленко оновив інформацію, додавши, що важко поранену дитину врятувати не вдалося. Голова ОВА зазначив, що ворог поцілив по зоні відпочинку.

Відео дня

"Близько 19-ї години рашисти відкрили вогонь по місцевій водоймі, на березі якої відпочивали люди. Гатили РСЗВ "Смерч" з касетними боєприпасами – саме тією зброєю, яка застосовується для "знищення живої сили противника", – написав він.

Кириленко наголосив, що росіяни вкотре доводять, що воюють із цивільними, і у своєму бажанні вбивати не зупиняються ні перед чим.

"Вкотре звертаюся до батьків: дітям у зоні бойових дій не місце! Подбайте про них – евакуюйтеся. Усе необхідне для цього надаємо", – закликав глава Донецької ОВА.

Оновлено: У Національній поліції уточнили дані щодо загиблих та постраждалих у Костянтинівці. Внаслідок отриманих поранень загинув 10-річний хлопчик.

"Ще 4 дитини поранено, одна – у тяжкому стані. Поліцейські парамедики евакуювали постраждалих до лікарні", – інформують правоохоронці.

Зазначається, що ворожа атака сталася близько 19:10.

"Осколкові поранення отримали дві жінки, чоловік і четверо малолітніх дітей: 5-річна дівчинка, 12-річний хлопчик і дві сестри 11 та 12 років. Найважчих травм зазнала старша сестра. Попередньо було відомо про 7 постраждалих цивільних мешканців. Наразі надходить інформація щодо інших вбитих і поранених. Так, стало відомо, що загинув 10-річний хлопчик", – пише Нацполіція.

Наразі триває огляд місця трагедії.

Обстріли Донеччини

Російські загарбники постійно обстрілюють мирні міста на Донеччині, що призводить до жертв серед цивільних мешканців. Так, 16 липня внаслідок обстрілів міста Часів Яр та села Олександро-Шультине загинуло двоє людей

10 липня повідомлялося про двох загиблих внаслідок удару по Авдіївці та смт Гостре Донецької області. Ще троє людей дістали поранень. 

27 червня росіяни вдарили ракетою "Іскандер" по ресторану в Краматорську. Внаслідок атаки загинули 12 людей, серед яких і діти. Десятки людей отримали поранення. 

Вас також можуть зацікавити новини: