Потерпіла сказала росіянам, що вагітна і благала не чіпати її, однак це не зупинило нападників / фото ГУР МО

Українські правоохоронці встановили ще двох російських військових, причетних до встановлених фактів знущань та жорстокого поводження з населенням під час окупації Київщини у березні цього року, людей катували, утримували як заручників та грабували.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Під час розслідування встановлено, що до цих злочинів причетні військовослужбовці 6-го танкового полку військової частини 93992 (Чебаркуль) 90 танкової дивізії центрального військового округу збройних сил РФ.

"За наявною інформацією, двоє озброєних окупантів удень на вулиці накинулися на місцеву мешканку, побили її, вибили зуби та, приставивши до спини автомата, змусили зайти до будинку, де зґвалтували. Потерпіла сказала росіянам, що вагітна і благала не чіпати її, однак це не зупинило нападників. Особу другого співучасника злочину наразі встановлює поліція. Третій фігурант під час злочину перебував на вході в будинок, щоб не допустити сторонніх осіб", - йдеться у повідомленні.

Рашисти, які катували людей / фото npu.gov.ua

Слідчі Головного слідчого управління на підставі зібраних доказів оголосили підозри двом військовослужбовцям - одному ґвалтівнику і тому, що "стояв на варті" - у порушенні законів та звичаїв війни за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає ув’язнення терміном до 12-ти років. У поліції поінформували, що наразі встановлюються військові РФ, причетні до воєнних злочинів проти цивільного населення під час окупації Київщини.

Звірста окупантів на Київщині

Після звільнення від російських окупантів Київської області наприкінці березня почала з'являться інформація про звірства загарбників.

Росіяни вбивали та гвалтували, знущалися й катували людей. Деяких розстрілювали просто на дорогах і покидали їхні тіла на вулицях. У багатьох були зв’язані білою стрічкою руки. Є факти зґвалтування дітей та жінок, тіла деяких росіяни намагалися спалити. Крім того, російські фашисти, відступаючи, мінували двері будинків, підвали, двори, дитячі майданчики.

Вас також можуть зацікавити новини: