Подоляк заявив, що Захід намагається зберегти слабкого "диявола" в особі Путіна / скріншот

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Захід намагається зберегти слабкого "диявола" в особі Путіна, з урахуванням того боягузтва, яке проявив диктатор під час заколоту Пригожина

У коментарі опозиційному журналісту Майклу Накі політик зазначив, що психологічний "почерк" Путіна за роки правління не змінився: він - такий же абсолютний боягуз. Єдиним нововведенням в поведінці Путіна є "синдром відкладеного рішення".

"Коли виникає кризова ситуація, він не готовий глибоко проникати в цю ситуацію, її аналізувати і, відповідно, робити ті чи інші логічні висновки... Тобто, грубо кажучи, Путін нарешті показав своє справжнє обличчя", - заявив він.

Подоляк вказує, що це тип поведінки, характерний для Путіна, як у внутрішній, так і в міжнародній політиці. Лідер РФ може щось ініціювати і доручити іншим людям, але сам в цей момент буде вже "бігти", захищаючи себе. Нарешті боягузтво Путіна та його політичного оточення також усвідомила російська еліта, підкреслив Подоляк.

"На внутрішньому ринку йде дивна дискусія. Раніше був "сильний Путін" - це було страшно, оскільки він може використати ресурси, щоб наполягти на своєму баченні кінця війни. Зараз лунає інша версія: "Дивіться, Путін слабкий, передбачуваний. Той же "диявол", але зрозумілий нам. Тому що будь-який інший "диявол" такого типу, як Пригожин - абсолютний хаос, незрозумілий. Так що давайте думати про те, як зберегти слабкого Путіна". Це, звичайно, феноменальна дискусія всередині західних еліт, але вона присутня", - вказав він.

Подоляк спрогнозував, що Захід поступово мігрує від традиційної "політики побоювання" щодо РФ до максимально радикальних рішень. Однак через слабкий аналітичний апарат, на якому ґрунтуються думки європейських та американських політиків, на це, ймовірно, знадобиться більше часу, вважає радник глави ОП. 

Подоляк уточнив, скільки після заколоту Путін здатний вести війну

Раніше радник глави ОП також прокоментував, скільки ще часу лідер РФ здатний вести війну в Україні після заворушень 23-24 червня (коли "вагнерівці" перелякали Путіна ходою на Москву, яка раптово закінчилася). 

Політик вважає, що якщо у РФ не трапиться аналогічних "форс-мажорів", то виходячи з "математичного ресурсу" однієї та другої сторони, бойові дії можуть тривати місяцями. Йдеться про зброю, яка залишилася в резервах РФ і яку намагається накопичити Україна. 

Вас також можуть зацікавити новини: