Воїн розкрив проблему армії / скриншот

Сьогодні важливо, щоб військовими підрозділами командували ті, хто має досвід на сучасній війні, які можуть мотивувати і вести за собою.

Про це сказав боєць Головного управління розвідки на позивний "Несмачний" в ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA. Він повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів, брав участь у звільненні Київщини, а пізніше став командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя, де приєднався до українських захисників. За його словами, зміни в армії, мають стосуватися зміни командирського складу.

"В першу чергу, це, у всіх підрозділах необхідно змінити старе керівництво на нове. Це мають бути не просто нові обличчя, а це повинні бути люди, які проходять сучасну війну і мають розуміння яка вона. Це не мають бути люди, які служили колись в радянській армії і через те, що в них зараз звання майорів, полковників залишаються на посадах своїх. Хотілось би бачити саме молодих командирів, які своїми прикладами доводили, що вони варті командувати, зокрема такі, як покійний "Да Вінчі", живий і дуже крутий командир "Редіс", Андрій Білецький, тобто це люди, які пройшли цю війну", - сказав "Несмачний".

Відео дня

Він наголосив, що потрібні "адекватні командири, які зможуть мотивувати і вести за собою хлопців". "А не так, як зараз люблять люди жартувати, коли командири кажуть : "Ідіть туди, там вас зустрінуть, там вам допоможуть", а в результаті хлопців ніхто не зустрічає і їм ніхто не допомагає", - зазначив боєць.

За його словами, війна триває вже 10 років, але навіть якщо порівнювати 2014 і 2024 рік, то це велика різниці, методика війни змінилася. Він сказав, що, зокрема, зараз на усіх напрямках російські окупанти "криють" Сили оборони ФАБами, а на початку війни це були поодинокі випадки. Він додав, що сьогодні  вся Україна потерпає від війни, а раніше в основному дві області. Боєць наголосив, що Україні зараз потрібна допомога від партнерів не тільки озброєнням і технікою, але й людьми.

"Може прийти такий момент, що наші люди закінчаться. Я дивлюся на це реально. Кожного дня я чую новини з фронту, що загинув мій товариш, знайомий, знайомий знайомого. Гине багато людей, а нових людей немає, мобілізаційний процес якось запустився – поповнення в армії  нема. Іноземні партнери, які люто підтримують Україну, могли надавати не тільки зброю, а й людей, бо мають розуміти, що якщо ми не стримаємо, то наступні будуть далі країни, які за нашим кордонам", - наголосив він.

При цьому зазначив, що санкції проти Росії малоефективні, бо торгівля з країною- агресором відбувається й надалі. "Несмачний" наголосив, що українській армії дуже потрібне поповнення, бо в російської армії не тільки краще озброєння, але й більше людей.

"Вони просто нас м’ясом закидають. В них є ким закидати. А в нас – життя одного бійця, який боронить Україну, на вагу, напевно, одного мільйона росіян", - зазначив він. За його словами, не можливо досягти перемоги, якщо не об’єднатися і не перестати розказувати, що хтось має захищати Україну, а хтось - ні. "Війна це не тільки тоді, коли прилітає по Києву, а вона зараз іде скрізь", - підкреслив він. За його словами, на всій лінії фронту йдуть жорсткі бої.

Війна в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, командувач Національної гвардії Олександр Півненко дав прогноз щодо того, коли мобілізація в Україні "прокинеться". Він зазначив, що в характері нашої нації гуртуватися саме тоді, коли ворог найбільше тисне. При цьому додав, що ситуація з мобілізацією у нас може стабілізуватися влітку.

Півненко уточнив, що в контексті просування РФ углиб України є різні ризики, можна говорити про можливу загрозу для Харкова, Сум, загалом про Запорізький напрямок, хоча для окупантів Часів Яр - також важлива історія з точки зору "військових перемог".

Він прогнозує, що при відчутті більшої загрози з боку росіян, у нас буде більше добровольців воювати, бо так влаштоване наше суспільство: що більше тиснуть, то більше згуртовуємося.

Вас також можуть зацікавити новини: