Зеленський закликав не панікувати / фото ОП

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ризики від російської агресії існують уже не перший рік, і вони не стали більшими.

Про це йшлося у його відеозверненні, опублікованому 19 січня.

"Інформаційний простір сповнений схожими повідомленнями про війну з Росією, про те, що вторгнення може розпочатись прямо завтра, будь-якої миті, і це вже точно… А ще точно те, що ми нібито не готові, але начебто нас не залишать самих, що всі у світі нас підтримують, але всі в Україні будуть мобілізовані. Хоча все це ще не точно. Всю цю риторику в офіційних політичних заявах, у новинах ЗМІ, у чутках біля під’їзду об’єднує одне логічне питання: а в чому, власне, новина? Хіба це не є реальність вже 8 років, хіба вторгнення почалось не у 2014 році? Хіба загроза війни з’явилась тільки зараз? Ці ризики існують вже не один день, і вони не стали більшими. Більшим став ажіотаж навколо них", - сказав Зеленський.

Читайте такожУ Білому домі заявили, що РФ може напасти на Україну будь-якої миті

Він наголосив, що зараз активно нападають "не на нашу землю, а на ваші нерви, щоб було постійне відчуття тривоги, а також емоції інвесторів та кон’юнктура для бізнесу, послабити Україну, щоб примусити до поступу, створити такий фон, щоб наше "ні" звучало слабше".

Як зазначив Зеленський, зараз єдиний привід для паніки - якщо після 8 років війни громадяни піддадуться паніці, почнуть знімати з рахунків гроші, "знімати" все з полиць магазинів, поширювати фейки та страшилки.

"Всім нашим громадянам, особливо похилого віку, потрібно це зрозуміти, потрібно видихнути, заспокоїтись. Не бігти по гречку і сірники. Всім ЗМІ бути саме засобами масової інформації, а не масової істерії. В гонитві за хайпом не допомагати ворогу", - наголосив президент.

Він закликав зберігати спокій, холодну голову, впевненість у своїх силах, у нашій армії, у нашій Україні.

"Не накручувати самих себе, на все реагувати мудро, не емоційно, головою, не серцем, не кричати "все пропало", а знати, що все під контролем і все йде по плану", - просить президент.

Нагадаємо, за даними розвідки Міністерства оборони України, Російська Федерація майже завершила процес стягування військ до українських кордонів. Наразі там зосереджено понад 127 000 військових.

Вас також можуть зацікавити новини: