РФ хоче відновити репутацію 155-ї бригади, що стала синонімом невдач / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Міністерство оборони Росії намагається відновити репутацію 155-ї бригади морської піхоти, яка стала асоціюватися з невдачами окупантів на фронті. Для цього була запущена широка інформаційна кампанія.

Такими відомостями поділилася британська розвідка у свіжому звіті про війну в Україні. У ньому сказано: "Російське МО, ймовірно, проводить навмисну інформаційну операцію, щоб відновити репутацію бригади, яка стала синонімом недавніх невдач Росії в Україні. Протягом березня 2023 року діяльність 155-ї бригади морської піхоти висвітлювалася за допомогою найширших бойових відеозаписів з російських шолом-камер, а також телевізійного візиту відомого російського телеведучого Володимира Соловйова".

Жителям РФ розповідали, що формування знаходиться в "піднесеному настрої [з] твердою рішучістю досягти поставлених цілей". А ще в інформаційному просторі демонструвалися зображення, які показували модифіковані танки, поставлені на озброєння 155-ї бригади.

Відео дня

На думку експертів розвідки, невдачі формування асоціюються з вищим військовим керівництвом Росії. У Міноборони РФ стурбовані цим, у зв'язку з чим і намагаються відбілити репутацію підрозділу.

"Насправді, 155-а бригада, швидше за все, за останні шість місяців як мінімум двічі була переведена в статус неефективної в бойовому відношенні через участь в тактично помилкових фронтальних атаках під Вугледаром в Донецькій області", — підсумували в британській розвідці.

Провали 155-ї бригади під Вугледаром

  • В середині лютого в ВСУ підтвердили розгром ворожого підрозділу в районі міста. Рашисти за тиждень втратили 130 одиниць техніки та велику кількість особового складу.
  • Після цього штурм Вугледара почав згасати. У ворога не залишилося засобів, щоб проводити великі наступи.
  • За даними британської розвідки, українські захисники грамотно використовували установки дистанційного мінування в районі місті. Це стало однією з причин розгрому окупантів.
  • Аналітики підрахували, що з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну 155-та бригада втрачала боєздатність і була відновлена 8 разів.

Вас також можуть зацікавити новини: