Головорізи з Бучі знову повернуться на війну в Україну \ фото УНІАН

Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України попередило, що російських військових, які здійснювали звірства в Буча, знову повернуть на війну в Україну.

Про це йдеться у повідомленні ГУР. "Ці тварюки масово противляться поверненню в Україну, розуміючи, що їх чекає. Але командування ігнорує їх і погрожує трибуналом у разі відмови продовжувати участь у бойових діях. Рапорти на звільнення не приймаються", - зазначили в ГУР.

У ГУР зазначили, що 64-та мотострілецька бригада 35-ї загальновійськової армії РФ, військовослужбовці якої здійснювали масові вбивства і тортури мирного населення в Бучі, буде повернута на територію України. Російське командування не проводитиме ротацію особового складу в цьому підрозділі і знову кидає його на передову.

Відео дня

Станом на 4 квітня бригада була виведена з України в Білорусь і знаходилася поблизу міста Мозир. До 6 квітня особовий склад доставлять залізницею в російський Бєлгород. Після дводенного відпочинку їх планують повернути в Україну в одну з найбільш "гарячих" точок (орієнтовно – арківський напрямок). Як правило, російські підрозділи залишають зону бойових дій отримують ще більше часу на відновлення і відпочинок.

"Подібний графік вказує на те, що 64-ту бригаду очікують "спеціальні завдання". Перше з них: залякування жителів населених пунктів України. Ті, що скоювали злочини геноциду в Бучі можуть повторити це знову в інших містах", - попередили в ГУР.

Крім того, в управлінні зазначили, що ще одна мета повернення 64-ї бригади на територію України – швидка "утилізація" непотрібних свідків. Тобто, передислокація на таку ділянку фронту, де у них не буде шансів залишитися живими, щоб унеможливити надання свідчень у майбутніх судах.

"Особовий склад підрозділу, усвідомлюючи резонанс подій у Бучі та відповідальність за скоєні злочини, масово противиться поверненню в Україну. Однак російське командування ігнорує ці настрої і погрожує трибуналом у разі відмови продовжувати участь у бойових діях. Рапорти на звільненні не приймаються до розгляду", - сказано в повідомленні ГУР.

Вас також можуть зацікавити новини: