Сьогодні зранку Росія завдала масованого удару по центру Києва / t.me/V_Zelenskiy_official

Російські окупанти отримали вказівку з Кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще на початку жовтня.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Відео дня

"За даними воєнної розвідки України, російські окупаційні війська отримали вказівку з Кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня. До військових частин стратегічної та дальньої авіації надійшли накази про підготовку до завдання масованих ракетних обстрілів. Цілями визначалися саме об’єкти критичної цивільної інфраструктури та центральні райони густонаселених українських міст", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у розвідці, 8 жовтня на аеродром "Оленья" з аеродрому "Енгельс" було перебазовано сім стратегічних бомбардувальників Ту-160 та споряджено їх крилатими ракетами Х-101.

"На зовнішній рейд Севастополя було виведено 6 носіїв крилатих ракет з сорока ракетами "Калібр". Основною метою країни-терориста було знищення ТЕС, створення паніки серед українців та залякування європейської громадськості", - додали в ГУР.

Масований удар по Україні

Сьогодні вранці Росія завдала серію ракетних ударів по центру Києва, Вінницькій, Львівській, Кіровоградській, Миколаївській, Тернопільській, Житомирській областях.

Тільки в Києві вже відомо про не менше 5 загиблих та десятки поранених.

Окупанти цілилися в об'єкти критичної інфраструктури. У НЕК "Укренерго" попередили громадян про перебої з електроенергією.

Загалом у понеділок вранці ворог випустив по українських областях 83 ракети з районів Каспійського моря та Нижнього Новгорода. 43 ракети збили українські сили ППО.

Окупанти також пустили 17 іранських дронів-камікадзе із Криму та Білорусі. Три БПЛА "приземлили" над Одесою.

Вас також можуть зацікавити новини: