Росіяни можуть посилити бої в найближчі тижні / фото REUTERS

Російський диктатор Путін прагнутиме отримати "результат" у війні з Україною до 9 травня. Позитивним в цьому випадку є те, що військові РФ будуть вирішувати завдання виходячи не з реальних можливостей, а орієнтуючись на дату.

Таку думку висловив журналіст і представник України в ТКГ Сергій Гармаш, пише "Обозреватель".

"Нам це вигідно, тому що вони будуть менш підготовлені. Вони будуть пускати в бій непідготовлених солдатів. Я почув інформацію від наших військових, що з Росії на територію Харківської та Донецької областей завезли російських 19-річних пацанів-контрактників. Вони подивилися по телевізору, як російська армія "перемагає", подивилися, як їхні знайомі везуть "трофеї", награбовані в Україні, і їм теж захотілося щось з цього отримати", - розповів він.

Відео дня

За словами журналіста, це погано для російських матерів, але добре для України, тому що воювати йдуть непідготовлені люди.

"Росія кидає їх у бій для того, щоб до 9 травня доповісти Путіну, що він великий полководець і зміг перемогти страшну Україну. Я думаю, дійсно, до цієї дати будуть приурочені серйозні бої. Але для нас добре те, що вони намагаються грати в такий символізм", - резюмував він.

Гармаш також оцінив перспективи перемир'я з Росією і спрогнозував, скільки воно триватиме.

Як відомо, в Росії 9 травня традиційно влаштовують масштабне святкування на честь "Дня перемоги". В Україні основні заходи проходять 8 травня - на День пам'яті та примирення.