4 листопада в Керчі пролунали вибухи на суднобудівному заводі / колаж УНІАН, фото Кримський вітер, скріншот з відео

Ураження російського корабля "Аскольд" у Керчі змусить окупантів передислокувати свій флот ще далі від України.

Про це йдеться у свіжому огляді британської розвідки. Аналітики розвідки звернули увагу на те, що "Аскольд" класу "Каракурт", спущений на воду у 2021 році, ще не був введений до складу російського флоту.

"За повідомленнями українських та російських джерел, 4 листопада 2023 року новозбудований корвет ВМФ Росії майже напевно був пошкоджений внаслідок удару під час стоянки на суднобудівному заводі "Залив" у Керчі в окупованому Криму. Цей інцидент стався далі на схід в Криму, ніж більшість попередніх заявлених Україною дальніх ударів", – йдеться у огляді розвідки.

Відео дня

Здатність України завдати удару по кримській суднобудівній інфраструктурі, ймовірно, змусить Росію розглянути питання про передислокацію далі від лінії фронту, що затримає постачання нових кораблів, додали аналітики.

Удар по Керчі

У суботу в Керчі пролунали вибухи. Загарбники повідомили про атаку півтора десятків ракет, які були збиті, а "уламки" впали на території суднобудівного заводу. 

Незабаром стало відомо, що насправді принаймні одне влучання в корабель дійсно було. Пізніше цю інформацію підтвердили і в ЗСУ, і самі загарбники. Ворог зізнався, що ракета дійсно влучила в корабель проекту "Каракурт".

В інтернеті з’явилися нові, більш чіткі супутникові знімки російського корабля "Аскольд", ураженого українською ракетою у доку суднобудівного заводу окупованої Керчі. 

Вас також можуть зацікавити новини: