Святослав Паламар" Калина " / скріншот

Український полк "Азов" підрахував, скільки Росія приблизно витратила на війну в Маріуполі.

Про це розповів заступник командира полку "Азов", капітан Святослав Паламар "Калина" у своєму відеозверненні.

"Ця ніч – це просто колосальна кількість фосфорних бомб, 50 авіаударів, ракет, арти та всього, що може використовувати варвар проти людства, – заявив він на початку. – Хто може відповісти, чому ми сам на сам проти авіації та кораблів? Проти артилерії, яка працює вже 64 роки? Саме так, я не зробив помилку, тому що у Маріуполі – день за рік".

"Ми чуємо: тримайтеся. Тільки одне питання –скільки ще? Ми порахували приблизну кількість коштів у грошовому еквіваленті, які орда витратила не на будівництво дитячих садків, лікарень, університетів або на забезпечення гідної старості своїм пенсіонерам, а витратила на ведення війни у Маріуполі. Це колосальні цифри. Осягнути логіку війни проти України нормальній людині просто неможливо", – додав Паламар.

За його словами, мова йде про понад 1 мільярд 111 мільйонів доларів без урахування витрат на паливо, екіпіровку, харчування та інше.

"Не вірите у нашу статистику – запитайте офіційну владу Росії: скільки загинуло на крейсері Москва?" – запропонував Паламар.

При цьому боєць закликав військово-політичне керівництво України до рішучих дій з евакуації або деблокади Маріуполя.

"Сьогодні я скажу не Маріуполь – це Україна, а Україна – це Маріуполь", – підкреслив "Калина".

Нагадаємо, втрати російських загарбницьких військ в Україні вже зросли до 22,8 тисячі осіб, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: