РФ готується здати правий берег Херсонської області / скріншот

Російське командування змирилося з тим, що правий берег Херсонської області для них втрачено.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в Telegram.

"Якщо ще три тижні тому вони намагалися перекинути на правий берег якомога більше сил і засобів, для не тільки оборони, але і якихось наступальних дій, то зараз картина кардинально інша. Найбільш боєздатні підрозділи засіли на лівому березі і не поспішають передислокуватися на правий. А зараз і зовсім, відправка командного складу з правого берега на лівий, виглядає не стільки як спроба убезпечити систему управління військами від несподіваних прильотів, скільки спроба зосередити його на плацдармі, який мають намір утримувати", – зазначив експерт.

Відео дня

За його словами, окупанти почали планувати евакуацію "найбільш корисних" колаборантів: "Що це якщо не усвідомлення того, що на правому березі для РОВ – все?".

При цьому Коваленко порівняв правий берег Херсонської області з островом Зміїним, де ЗСУ методично і рівномірно "перемелювали" російські підрозділи: окупанти на правому березі "все виразніше приймають обриси самогубців, яких як живе м'ясо командування кинуло на ділянку, яку вони і самі розуміють, що вже не втримати".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російське військове командування тікає з Херсона.

Вас також можуть зацікавити новини: